Uitvaartverzekering afsluiten

Uitvaartverzekering
afsluiten

Uitvaartverzekering
afsluiten

Direct een uitvaartverzekering afsluiten?

Binnen drie minuten sluit u een uitvaartverzekering af aan de hand van het door u bepaalde verzekeringsbedrag en de door u gekozen dekking. Vervolgens neemt de uitvaartverzekeraar uw aanvraag in behandeling en volgt er binnen enkele dagen een beslissing over uw acceptatie. Wilt u weten hoe u een passende uitvaartverzekering kiest? Met ons stappenplan vind u snel een begrafenis- of crematieverzekering waarmee uw uitvaart volledig wordt vergoed. Het afsluiten van een uitvaartverzekering geeft zekerheid aan u én aan uw nabestaanden.

Dit zijn de 3 meest afgesloten uitvaartverzekeringen van juli 2020.

Dit zijn de 3 meest afgesloten uitvaartverzekeringen van juli 2020.

1
DELA Uitvaartverzekering9,6DELA Uitvaartverzekering3.246 reviews
Premie 30-jarigeVerzekerd bedrag
9,35 € 9.000,-
Praktische hulp voor uw nabestaanden
Verzekering altijd aan te passen
+ Meer informatie DELA
Bekijk pakket
2
Monuta Uitvaartverzekering8,7Monuta Uitvaartverzekering5.698 reviews
Premie 30-jarigeVerzekerd bedrag
11,66 € 9.000,-
Kinderen tot 18 jaar gratis meeverzekerd
Gediplomeerde uitvaartverzorgers
+ Meer informatie Monuta
Bekijk pakket
3
Yarden Uitvaartverzekering7,5Yarden Uitvaartverzekering489 reviews
Premie 30-jarigeVerzekerd bedrag
10,33 € 9.000,-
Kinderen tot 21 jaar gratis mee te verzekeren
10% extra budget bij Yarden uitvaartzorg
+ Meer informatie Yarden
Bekijk pakket

Premies zijn berekend met de geboortedatum 1-1-1990. De top 3 is op basis van meest gekozen en dus geen advies (reclame). Update: donderdag 2 juli 2020

Of vergelijk alle uitvaartverzekeringen

Alle uitvaartverzekeringen

DELA Uitvaartverzekering Monuta Uitvaartverzekering Yarden Uitvaartverzekering Ardanta Uitvaartverzekering PC Uitvaart Uitvaartverzekering Lifetri Uitvaartverzekering

Kies hier de uitvaartverzekering die bij u past

Heeft u er weleens over nagedacht hoe u uw uitvaart vorm zou willen geven? De meeste mensen weten niet in detail hoe hun uitvaart eruit zou moeten zien, maar kunnen wel in grote lijnen hun uitvaartwensen aangeven. Afhankelijk van uw wensen kunt u kiezen uit drie verschillende uitvaartverzekeringen.

Naturaverzekering   Naturaverzekering

Bij een natura uitvaartverzekering neemt u uw nabestaanden alle zorg uit handen. Zij zijn niet verantwoordelijk voor de rekeningen en administratieve zaken, dit neemt de uitvaartverzorger volledig voor zijn rekening. Bij de natura uitvaartverzekering kunnen uw nabestaanden namelijk kiezen uit een pakket van diensten en producten waarvan u bij leven de waarde heeft bepaald. Zo bent u verzekerd van een volledig bekostigde uitvaart.

Kapitaalverzekering   Kapitaalverzekering

Een kapitaal uitvaartverzekering keert een van tevoren bepaald bedrag uit aan uw nabestaanden zodat zij uw uitvaart volledig kunnen bekostigen. Deze verzekeringsvorm geeft uw nabestaanden meer keuzevrijheid, maar ook veel verantwoordelijkheid. U dient het kostenplaatje van uw uitvaartwensen goed voor ogen te hebben bij het bepalen van de geldsom. Gemiddeld kost een uitvaart 8.000 euro, maar door persoonlijke wensen kan dit bedrag hoger of lager zijn.

Naturaverzekering Kapitaalverzekering   Combinatie

Tot slot kunt u kiezen voor een combinatie uitvaartverzekering wanneer u uw nabestaanden naast een vast pakket van diensten en producten ook enige keuzevrijheid wilt geven. Keuzes die buiten het pakket vallen kunnen dan bekostigd worden vanuit een extra geldpotje. Zo kunnen er betere keuzes gemaakt worden zonder dat dit leidt tot extra kosten.

Een begrafenisverzekering of crematieverzekering?

Een uitvaartverzekering is een andere benaming voor een begrafenisverzekering of een crematieverzekering. Een uitvaartverzekering vergoedt dus zowel een begrafenis als een crematie. De waarde van de verzekering wordt echter grotendeels bepaald door uw keuze tussen een begrafenis en een crematie.

Indien u kiest voor een begrafenis, heeft u een groter kapitaal nodig dan bij een crematie. Om een begrafenis te kunnen bekostigen, kiest u bij voorkeur voor een uitvaartverzekering ter waarde van minimaal 8.000 euro. Dit is namelijk de gemiddelde prijs voor een begrafenis. De prijs van een begrafenis is relatief hoog door de verplichte grafkosten waaronder het afkopen van de grafrechten. De grafrechten verschillen per gemeente van een paar honderd tot enkele duizenden euro’s.

Een crematie kost gemiddeld 5.000 euro en is dus aanzienlijk goedkoper dan een begrafenis. Indien u kiest voor een crematie in plaats van een begrafenis, kunt u een verzekering met een lagere waarde kiezen. Houd er echter wel rekening mee dat er voor de asbestemming extra kosten in rekening gebracht kunnen worden.

Stappenplan: hoe sluit u een uitvaartverzekering af?

Het afsluiten van een uitvaartverzekering is iets dat u slechts eenmaal in uw leven doet. Het is daarom goed om hier de tijd voor te nemen en een zorgvuldige keuze te maken. Wij helpen u graag op weg met ons stappenplan waarmee u de beste uitvaartverzekering af kunt sluiten met een gunstige maandpremie.

De maandpremie  Stap 1: Uw wensen in kaart
De totale premie  Stap 2: Vergelijken
De looptijd  Stap 3: Afsluiten
De looptijd  Stap 4: Acceptatie

Leeftijd Stap 1: Uw wensen in kaart

Allereerst is het belangrijk om uw uitvaartwensen in kaart te brengen. Zo kunt u zich afvragen of u begraven of gecremeerd wilt worden. Of u een sobere of een uitgebreide uitvaart wenst en hoe u uw uitvaart inhoudelijk vorm zou willen geven. Vervolgens kunt u met de uitvaartcalculator berekenen welk prijskaartje er hangt aan uw persoonlijke uitvaartwensen. Door uw uitvaartkosten te berekenen weet u ook voor welk bedrag u een uitvaartverzekering dient af te sluiten om uw nabestaanden volledig te beschermen tegen de kosten van uw uitvaart.

 • Begrafenis of crematie?
 • Sober of uitgebreid?
 • Speciale uitvaartwensen

Looptijd Stap 2: Vergelijken

De volgende stap is het vergelijken van de verschillende uitvaartverzekeringen. Allereerst maakt u een keuze voor het soort uitvaartverzekering dat u zoekt: een natura uitvaartverzekering, een kapitaal uitvaartverzekering of een combinatie uitvaartverzekering. Vervolgens kunt u de uitvaartverzekeringen met de door u bepaalde waarde vergelijken op verschillende kenmerken. Het is aantrekkelijk om allereerst te vergelijken op maandpremie, want u wilt natuurlijk niet te veel betalen. Het is echter verstandig om ook te kijken naar de aanvullende voorwaarden zodat u (of uw nabestaanden) later niet voor verrassingen komt te staan.

Vergelijken op:

 • Soort uitvaartverzekering
 • Dekking
 • Premie
 • Looptijd
 • Voorwaarden

Uitvaart: begraven of cremeren Stap 3: Afsluiten

Afsluiten via de UitvaartverzekeringExpert is eenvoudig: binnen drie minuten vraagt u de uitvaartverzekering aan. De uitvaartverzekeraar vraagt u om enkele persoonlijke gegevens op basis waarvan uw premie wordt bepaald. Uw leeftijd en de waarde van de uitvaartverzekering zijn hierbij doorslaggevende factoren. Vervolgens kan er gevraagd worden naar een (medische) verklaring waarmee de uitvaartverzekeraar zal bepalen of u door uw gezondheid, leefstijl of beroep een verhoogd risico loopt om vroegtijdig te overlijden. De resultaten van deze verklaring kunnen van invloed zijn op uw premie en/of acceptatie.

Uitvaart: begraven of cremeren Stap 4: Acceptatie

In tegenstelling tot een zorgverzekeraar, is een uitvaartverzekeraar niet verplicht om u te accepteren als verzekeringsnemer. Op grond van de door u ingevulde (medische) verklaring kan uw aanvraag geweigerd worden. In de meeste gevallen zal u echter geaccepteerd worden onder aanvullende voorwaarden. Deze kunnen zijn (afzonderlijk of in combinatie):

 • Verhoogde premie
 • Wachttijd
 • Uitsluitingen

Verhoogde premie

In de meeste gevallen zal de uitvaartverzekeraar u een verhoogde premie voorleggen. Op die manier wil de verzekeraar het risico verkleinen wanneer u vroegtijdig komt te overlijden. De uitvaartverzekeraar zal bijvoorbeeld een toeslag rekenen wanneer u rookt, een te hoog BMI heeft, een gevaarlijke hobby heeft of een risicovol beroep uitoefent. U kunt zelf beslissen of u akkoord gaat met de premieopslag.

Wachttijd

De uitvaartverzekeraar kan voor sommige aandoeningen een wachttijd rekenen. Wanneer u binnen deze wachttijd komt te overlijden, worden de kosten van uw uitvaart niet vergoed. In de algemene voorwaarden staat vaak al een dergelijke wachttijd aangegeven wanneer men door zelfdoding om het leven komt. Op die manier wil de uitvaartverzekeraar het financiële risico zoveel mogelijk beperken.

Uitsluitingen

Tot slot kan de verzekeraar enkele doodsoorzaken uitsluiten. Dit kan bijvoorbeeld wanneer men al een ernstige en/of chronische ziekte heeft op het moment van afsluiten. De verzekeraar kan dan bepalen dat er alleen wordt uitgekeerd wanneer men door een andere oorzaak dan deze ziekte om het leven komt. Bij een overlijden door een ongeval wordt dan de uitvaart bijvoorbeeld wel vergoed.

Acceptatie zonder medische keuring

Sommige uitvaartverzekeraars accepteren iedereen als verzekeringsnemer zonder dat een (medische) verklaring noodzakelijk is. In dat geval betaalt u altijd een relatief hoge premie, aangezien de uitvaartverzekeraar het risico niet goed in kan schatten.

Bedenktijd van 14 dagen bij afsluiten uitvaartverzekering

Een online afgesloten uitvaartverzekering kunt u binnen 14 dagen na afsluiten gratis en zonder opgaaf van reden opzeggen. Een uitvaartverzekering is geen verplichte verzekering, u bent dus altijd gerechtigd om deze te beëindigen, ook wanneer de bedenktijd van 14 dagen verstreken is. Na de bedenktijd zijn de algemene voorwaarden voor het opzeggen van de uitvaartverzekering van toepassing.

Waar op letten bij het afsluiten van een uitvaartverzekering?

Er zijn een aantal punten waar u op dient te letten bij het afsluiten van een uitvaartverzekering. Zo bent u verzekerd van een uitvaartverzekering die het beste past bij uw persoonlijke situatie.

 • Kies voor het soort verzekering dat het beste bij u en uw nabestaanden past
 • Kies voor voldoende dekking om de uitvaart volledig te kunnen bekostigen
 • Let niet alleen op de maandpremie, maar ook op de totale premiekosten (maandpremie x looptijd)
 • Lees altijd de algemene voorwaarden voordat u een uitvaartverzekering afsluit

Extra informatie: tips om te besparen

Een uitvaart kost gemiddeld 8.000 euro. Er zijn echter manieren om te besparen op deze kosten, zonder dat de uitvaart minder persoonlijk, warm en uniek wordt.

 • Een crematie is goedkoper dan een begrafenis
 • Een kist kan zeer prijzig zijn, er zijn echter zeer betaalbare kisten te koop die er toch mooi uitzien
 • Een digitale rouwbrief bespaart druk- en verzendkosten
 • U bent niet verplicht voor de afscheidsceremonie de aula bij het crematorium te gebruiken, u kunt ook een goedkopere locatie kiezen
 • Het rouwvervoer kunt u zelf op zich nemen, indien u passend vervoer heeft. Daarnaast kunt u besparen door niet te kiezen voor volgauto’s
 • Een algemeen graf is goedkoper dan een particulier graf
 • Over het algemeen kunt u veel geld besparen door zaken zelf te regelen zoals de rouwbrief, de koffietafel, de bloemen et cetera.