Uitvaart in buitenland

Wilt u dat uw uitvaart plaatsvindt in het buitenland? Dan dient u hiermee rekening te houden als u een verzekering afsluit. Niet iedere uitvaartverzekering is namelijk geschikt voor een uitvaart in het buitenland. Als u wilt worden begraven of gecremeerd in het buitenland is een kapitaal uitvaartverzekering de beste keus. Met een kapitaalverzekering, oftewel een geldverzekering, krijgen uw nabestaanden geld uitgekeerd. Hiermee kunnen ze uw begrafenis of crematie naar uw wensen uitvoeren. Het is dan mogelijk om uw uitvaart in het buitenland te organiseren.

Condoleance kaart

Twee soorten uitvaartverzekeringen

Er bestaan twee soorten uitvaartverzekeringen:

Kapitaal uitvaartverzekering

Een kapitaal uitvaartverzekering wordt ook wel een geldverzekering genoemd. Bij deze verzekering keert de verzekeraar na uw overlijden een bedrag uit aan uw nabestaanden. Hiermee kunnen zij uw uitvaart zelf regelen en betalen.

De beste keus voor een uitvaart in het buitenland

Een kapitaal uitvaartverzekering is de beste keus als u de wens hebt om in het buitenland te worden gecremeerd of begraven. Hiermee is het geen probleem om uw uitvaart in een ander land te laten plaatsvinden. Als u een geldverzekering hebt afgesloten, keert de uitvaartverzekeraar na uw overlijden het verzekerde bedrag uit aan uw nabestaanden. Hiermee kunnen zij uw uitvaart helemaal laten uitvoeren zoals u dat wenste of waarbij zij het beste gevoel hebben. Het is dus ook mogelijk om uw uitvaart in het buitenland te laten plaatsvinden.

Natura uitvaartverzekering

De natura uitvaartverzekering is een dienstenverzekering. Deze verzekering werkt weer anders dan een kapitaal uitvaartverzekering. Hiermee verzekert u een pakket van uitvaartdiensten. Na uw overlijden regelt de verzekeraar dat uw uitvaart verzorgd wordt. De uitvaartkosten worden dan direct betaald door de uitvaartverzekeraar. Uw nabestaanden krijgen dan geen rekeningen te zien van de uitvaartverzorger. Als u een naturaverzekering afsluit dan bepaalt u direct waar u zich voor wilt verzekeren.

Met een naturaverzekering is het vaak niet mogelijk om uw uitvaart in het buitenland te organiseren. In de voorwaarden van de verzekeraar staat waarschijnlijk dat het de bedoeling is dat uw uitvaart in Nederland plaatsvindt.

Woont u in het buitenland?

Woont u in het buitenland, maar wilt toch een uitvaartverzekering afsluiten in Nederland? Dan kan dat. Hiervoor moet u wel een Burgerservicenummer, een postadres en een Nederlands bankrekeningnummer hebben. Als u dit heeft, is het geen probleem om een begrafenis- of crematieverzekering af te sluiten bij een Nederlandse uitvaartverzekeraar.