Een uitvaartverzekering afsluiten op hoge leeftijd

Bent u boven de 60 jaar en wilt u een uitvaartverzekering afsluiten? Dan kan dit. Ook op hogere leeftijd kunt u nog een uitvaartverzekering afsluiten. Wel zitten er vaak wat voorwaarden aan verbonden. Bovendien betaalt u een hogere premie dan een dertiger of veertiger. Veel verzekeraars bieden u ook de mogelijkheid een deposito of koopsomverzekering af te sluiten. Hierbij betaalt u het gehele premiebedrag in één keer.

Een uitvaartverzekering afsluiten op hoge leeftijd

Maximale leeftijd voor het afsluiten van een verzekering

Ardanta74 jaar
DELA74 jaar
Klaverblad70 jaar
Monuta74 jaar
Nuvema74 jaar
Yarden74 jaar

Ardanta

Verzekeraar Ardanta biedt drie soorten uitvaartverzekeringen aan:

 • Geld Garant Uitvaartplan
 • Geld Geregeld Uitvaartplan
 • Zorg Garant Uitvaartplan

Alle drie deze verzekeringen zijn af te sluiten tot en met een leeftijd van 75 jaar. Als u een van deze verzekeringen aanvraagt, stelt de verzekeraar u drie gezondheidsvragen. Vervolgens wordt uw aanvraag beoordeelt door een medisch adviseur. Deze adviseert Ardanta over de acceptatie van de verzekeringspolis. Afhankelijk van het advies accepteert Ardanta uw aanvraag of niet. Het kan zijn dat de verzekeraar een premietoeslag hanteert.

DELA

De coöperatieve uitvaartonderneming DELA biedt diverse verzekeringen aan, zoals:

 • Een uitvaartverzekering in diensten (naturaverzekering)
 • Een uitvaartverzekering in geld (kapitaalverzekering
 • Een uitvaartkoopsompolis
 • Een depositofonds

Bij DELA kunt u een uitvaartverzekering afsluiten tot uw 75e levensjaar. Als u ouder bent dan 75 jaar kunt u bij DELA kiezen voor een uitvaartkoopsompolis of een depositofonds. De uitvaartkoopsompolis, waarbij u de premie in één keer betaalt, kunt u tot uw 85e levensjaar afsluiten. Een depositofonds kunt u op elke leeftijd afsluiten. In het fonds stort u een zelfgekozen bedrag, waarover u rente ontvangt.

Monuta

Bij uitvaartverzekeraar- en verzorger Monuta kunt u tot uw 75e levensjaar een uitvaartverzekering afsluiten. U betaalt dan premie tot uw 85e jaar. De verzekeraar biedt twee soorten verzekeringen aan:

 • Een dienstenpakket met een extra geldbedrag (natura uitvaartverzekering)
 • Een geldbedrag (kapitaal uitvaartverzekering)

Als u een uitvaartverzekering bij Monuta afsluit, stelt de verzekeraar u een aantal gezondheidsvragen. Naar aanleiding van uw antwoorden kan de verzekeraar u accepteren of afwijzen. Als de verzekeraar u accepteert, kan deze een hogere premie hanteren.

Monuta Uitvaartfonds

Bent u ouder dan 75 jaar? Of dekt uw huidige uitvaartverzekering niet al uw wensen? Dan kunt u kiezen voor het Monuta Uitvaartfonds. Hierin reserveert u geld voor uw uitvaart. Vervolgens ontvangt u ieder jaar een rentebijschrijving over het gestorte bedrag. Het fonds is bedoeld voor iedereen. Als u geld stort in dit fonds hoeft u geen gezondheidsvragen te beantwoorden.

Nuvema

Bij uitvaartverzekeraar Nuvema kunt u een natura uitvaartverzekering afsluiten tot en met uw 74e levensjaar. Dit kan zonder extra voorwaarden. U betaalt dan premie tot uw 85e levensjaar. Als u ouder bent dan 74 jaar kan het zijn dat u te maken krijgt met extra voorwaarden.

Uitvaartdeposito

Bent u ouder dan 74 jaar en voldoet u niet aan de extra voorwaarden? Of kunt u vanwege uw gezondheid geen uitvaartverzekering afsluiten? Dan kunt u kiezen voor een uitvaartdeposito. Hierin zet u geld opzij voor uw begrafenis of crematie. Met het uitvaartdeposito stort u eenmalig een bedrag van minimaal 500 euro voor uw uitvaart. Nuvema schrijft jaarlijks de rente bij, waardoor het bedrag ieder jaar stijgt.

Yarden

Bij Yarden kunt u de Mijn Laatste Wensen Uitvaartverzekering afsluiten. Deze verzekering kent drie varianten:

 • Een dienstenverzekering: de uitvaart wordt betaald door Yarden.
 • Een geldverzekering: Yarden keert een geldbedrag uit aan uw nabestaanden om de uitvaart te regelen.
 • Een dienstenverzekering met een extra geldbedrag: de uitvaart wordt betaald door Yarden en de verzekeraar keert een extra geldbedrag uit aan uw nabestaanden.

Hogere premie

Als u op hogere leeftijd een uitvaartverzekering afsluit dan betaalt u een hogere premie dan iemand die 30 of 40 jaar is. U betaalt immers premie over een kortere periode. Het is dan ook verstandig om zo vroeg mogelijk een uitvaartverzekering af te sluiten.