Hoe lang betaal je premie voor een uitvaartverzekering?

Hoe lang u premie betaalt voor uw uitvaartverzekering hangt af van de uitvaartverzekeraar en van uw persoonlijke voorkeur. Bij de ene verzekeraar betaalt u bijvoorbeeld 20 of 30 jaar lang premie en bij de andere betaalt u levenslang premie. Verder kunt u bij sommige verzekeraars zelf de looptijd bepalen. In plaats van 30 jaar, kunt u de premie dan betalen in 10 of 20 jaar. De maandpremie is dan wel hoger, maar u betaalt deze dan wel minder lang.

Een levenslange premie voor uw uitvaartverzekering

Als u hebt gekozen voor een uitvaartverzekering met een levenslange premie dan betaalt u premie vanaf de dag dat u de verzekering hebt afgesloten tot uw overlijden of tot uw 80e levensjaar. Aangezien u levenslang betaalt voor deze verzekering is de premie laag. Toch kiest niet iedereen voor deze optie. De meeste verzekeraars bieden namelijk uitvaartverzekeringen aan met een looptijd van 20, 30 of 40 jaar. Het is dus niet nodig om een leven lang premie te betalen voor uw verzekering.

Uitvaartverzekering met een looptijd van 10, 20 of 30 jaar

Bij veel uitvaartverzekeraars kunt u een uitvaartverzekering afsluiten met een looptijd van 10, 20 of 30 jaar. Hoe korter de looptijd, hoe hoger de premie. Wel bent u dan sneller klaar met het betalen van uw premie. Meestal loopt de verzekering 20 of 30 jaar of tot uw 65e jaar.

Looptijden verzekeraars

Dit onderstaande overzicht biedt u al wat duidelijkheid over de looptijden van de verschillende verzekeraars:

  • Ardanta: een uitvaartverzekering van Ardanta heeft een looptijd van 30 jaar. U betaalt dus 30 jaar premie of tot uw 80e levensjaar.
  • DELA: bij DELA betaalt u premie tot u 65 wordt of tot aan uw overlijden.
  • Klaverblad: als u een uitvaartverzekering van Klaverblad afsluit, betaalt u minimaal 10 jaar premie. De looptijd van de verzekering moet eindigen voordat u 81 jaar wordt.
  • Monuta: met een uitvaartverzekering van Monuta bent u levenslang verzekerd. U betaalt dan premie tot uw 85e jaar.
  • Nuvema: voor een natura uitvaartverzekering van Nuvema betaalt u elke maand premie tot uw 85e jaar.
  • Yarden: bij uitvaartverzekeraar Yarden heeft u de keuze voor een verzekering met een premieduur 10, 20 of 30 jaar. Tevens is het mogelijk om de premie tot uw 65e of 85e levensjaar te betalen.

Welke looptijd past bij u?

Hoe korter u betaalt, hoe hoger de premie. Als u hoge maandlasten hebt, is het verstandig om de premiebetalingen te spreiden over een lange periode van 30 jaar of levenslang. Wanneer u weinig maandlasten hebt, is het een optie om een uitvaartverzekering met een korte looptijd af te sluiten. U kunt dan kiezen voor een begrafenis- of crematieverzekering met een premieduur van 15 of 20 jaar.