PC Uitvaart

PC Uitvaart

PC Uitvaart Uitvaartverzekering
Afscheid naar wens: alles is mogelijk
Kinderen tot 18 jaar gratis
Geen gezondheidscontrole
Klantbeoordeling: 9,2 PC Uitvaart Beoordeling
Maandbedrag
9,97
Verzekerd bedrag
€ 8.000,-
PC UItvaart Uitvaartverzekering9,2PC Uitvaart Uitvaartverzekering345 beoordelingen
Maandbedrag
9,97
Verzekerd bedrag
€ 8.000,-
Kinderen tot 18 jaar gratis
Als best getest door de consumentenbond (2016)

PC Uitvaart

Uitvaartspecialist PC Uitvaart werd ruim 85 jaar geleden opgericht in Amsterdam. De organisatie draagt bij aan het organiseren van een goed afscheid. Hierbij staat het belang van de klanten en de gasten altijd voorop.

PC Uitvaart biedt zijn diensten voornamelijk aan in de kernregio Noordwest-Nederland. Als u woonachtig bent in deze regio kunt u gebruikmaken van alle diensten en producten die de uitvaartspecialist aanbiedt, zoals de dienstverlening, uitvaartverzekeringen en depositorekeningen.

Woont u in het noordwesten van Nederland en wilt u een uitvaartverzekering afsluiten bij PC Uitvaart? Dan kunt u hier een naturaverzekering afsluiten. Verder is het ook mogelijk om een depositorekening te openen.

Naturaverzekering PC Uitvaart

Met een naturaverzekering van PC Uitvaart bent u verzekerd van een complete uitvaart. Deze verzekering bestaat uit een dienstenpakket. Als u overlijdt regelt PC Uitvaart, samen met uw nabestaanden, uw uitvaart. Uw nabestaanden krijgen geen rekeningen te zien van de uitvaartverzorger. Deze worden door de verzekeraar betaalt.

Dienstenpakket naturaverzekering PC Uitvaart

Het pakket van de naturaverzekering bestaat in ieder geval uit de volgende diensten:

 • Het bespreken, regelen en begeleiden van de uitvaart, in samenspraak met de nabestaanden
 • Het vervoeren van de overledene naar de plek van verzorging en opbaring
 • Overledenenverzorging: het verzorgen van de overledene, het aankleden en het in de kist leggen
 • Wettelijke formaliteiten regelen, zoals een overlijdensbewijs en een doktersverklaring
 • Een nette uitvaartkist
 • Vijftig eenvoudige rouwkaarten
 • Een condoleanceregister
 • Opbaring in een uitvaartcentrum van PC Uitvaart
 • Het vervoeren van de overledene met een rouwauto vanaf de opbaringsplaats naar het crematorium of de begraafplaats van PC Uitvaart
 • Eén volgauto waarmee de nabestaanden van en naar de plaats van opbaring naar de begraafplaats of het crematorium worden gereden
 • Vier dragers om de grafkist naar de begraafplaats te dragen
 • Een afscheidsplechtigheid en een condoleance op een van de uitvaartlocaties van PC Uitvaart
 • Begraven in een algemeen graf of een crematie

Het werkgebied van PC Uitvaart is Noordwest-Nederland, toch maakt u ook aanspraak op de polisdekking als u buiten dit gebied woont.

Niet standaard verzekerd

Met een naturaverzekering van PC Uitvaart zijn de volgende zaken niet standaard gedekt: consumpties tijdens de condoleance, luxe kaarten, een luxe kist, een keuze voor de asbestemming na de crematie, bloemen, een eigen graf met een grafsteen of een monument en overige speciale wensen.

Dit zijn de voordelen van een uitvaartverzekering bij PC Uitvaart

Als u kiest voor een naturaverzekering bij PC Uitvaart profiteert u van een aantal voordelen:

 • U betaalt een voordelige premie
 • U heeft de zekerheid dat de verzekeraar een complete uitvaart verzorgt
 • De mogelijkheid om een extra bedrag bij te verzekeren
 • Uw kinderen zijn gratis meeverzekerd
 • U kiest zelf hoe u de premie betaalt
 • Een betrouwbare verzekering: de uitvaartverzekering van PC Uitvaart is in 2016 als beste getest door de Consumentenbond

Naast het verzekerde dienstenpakket is het ook mogelijk om een bedrag bij te verzekeren. Als u dit wilt doen, kunt u dat aangeven tijdens het afsluiten van de naturaverzekering.

U kiest zelf hoe u de premie betaalt

U kiest zelf hoe u de premie betaalt. Zo kunt u deze per maand, per kwartaal, per jaar of in één keer betalen. Als u de premie in één keer betaalt, wordt er gesproken van een koopsompolis

Kinderen gratis meeverzekerd

Uw kinderen zijn gratis meeverzekerd tot hun 18e jaar. U kunt dit regelen door uw kinderen bij te laten schrijven op uw polis.

PC Uitvaart Depositorekening

Naast het afsluiten van een uitvaartverzekering, kunt u bij PC Uitvaart ook een depositorekeningen openen. Hiermee spaart u zelf voor uw afscheid op uw eigen depositorekening. Met deze rekening behoedt u uw nabestaanden voor onverwachte uitvaartkosten.

U kunt de depositorekening op elke leeftijd openen, zonder dat er gezondheidsvragen worden gesteld. U kunt al een rekening openen bij een storting vanaf 100 euro. PC Uitvaart biedt twee typen spaarvormen: Groei en Top.

Groei depositorekening

De Groei depositorekening heeft een variabele rente. U kunt deze rekening openen met een minimale storting van 100 euro. Een bijstorting tot maximaal 10.000 euro is altijd mogelijk. Met de Groei Depositorekening krijgt vijf procent korting op de uitvaartkosten als u de uitvaart laat verzorgen door PC Uitvaart Begeleiding.

Top Depositorekening

Met de Top Depositorekening bent u altijd zeker van een minimale rente van twee procent. U kunt deze rekening openen bij een storting vanaf 6000 euro. Het is op elk gewenst moment mogelijk om een bedrag bij te storten. Dit kan tot maximaal 10.000 euro. Als u voor een Top Depositorekening kiest, geeft PC Uitvaart vijf procent korting op de uitvaartkosten als u ervoor kiest om uw uitvaart later door PC Uitvaart Begeleiding te laten verzorgen.

Het bedrag dat op uw depositorekening staat, is enkel bestemd voor uw uitvaart. Het kan dus niet tussentijds worden opgenomen. Als u overlijdt, keert PC Uitvaart het gespaarde bedrag uit aan uw nabestaanden om uw uitvaart van te betalen.

Kenmerken depositorekening bij PC Uitvaart

Dit zijn de kenmerken van een depositorekening bij PC Uitvaart:

 • U spaart in uw eigen tempo
 • U bepaalt zelf hoeveel u spaart
 • Een aantrekkelijke rente
 • Het bedrag dat u heeft gespaard is enkel voor uw uitvaart bestemd
 • U spaart bij een stichting zonder winstoogmerk
 • U heeft de volledige keuzevrijheid bij de vormgeving van uw uitvaart
 • U krijgt vijf procent korting op de dienstverlening als u uw uitvaart laat verzorgen door PC Uitvaart

Naturaverzekering én depositorekening

Wilt u dat PC Uitvaart uw uitvaart regelt en verzorgt? Maar wilt u ook de zekerheid hebben dat u voldoende geld heeft voor uw uitvaart? Dan is het een optie om een depositorekening af te sluiten als aanvulling op uw naturaverzekering. U betaalt dan een premie voor uw verzekering en spaart een bedrag.

Uw uitvaartwensen vastleggen

Als u een naturaverzekering en/of een depositorekening afsluit bij PC Uitvaart dan kunt u uw uitvaartwensen al vastleggen. Hiervoor heeft de uitvaartspecialist een wensenformulier beschikbaar waarop u uw wensen kunt aangeven. Het is ook mogelijk om een afspraak te maken met een uitvaartbegeleider om uw uitvaartwensen vast te leggen.

U bepaalt de uitvaartlocatie

U of uw nabestaanden bepalen zelf op welke locatie uw uitvaart zal plaatsvinden. Dit kan op één van de uitvaartlocaties zijn van PC Uitvaart, maar de uitvaart kan ook ergens anders plaatsvinden.

Bron: PC.nl

Contactgegevens PC Uitvaart

020 580 5080 (Algemeen)
0800 5080 (Bij overlijden)

info@pc.nl
pc.nl

Kabelweg 22, 1014 BB Amsterdam