Monuta

Monuta

Monuta Uitvaartverzekering
Hoogste score op klantbeleving
Kinderen tot 18 jaar gratis meeverzekerd
Zeer goede voorwaarden
Klantbeoordeling: 8,7 Monuta Beoordeling
Maandbedrag
9,77
Verzekerd bedrag
€ 8.000,-
Monuta Uitvaartverzekering8,7Monuta Uitvaartverzekering5.376 beoordelingen
Maandbedrag
9,77
Verzekerd bedrag
€ 8.000,-
Kinderen tot 18 jaar gratis meeverzekerd
Hoogste score op klantbeleving

Monuta

Monuta is een van de bekendste uitvaartverzekeraars van Nederland. Als uitvaartverzorger en uitvaartverzekeraar heeft Monuta als missie om nabestaanden met een goed gevoel afscheid te laten nemen van hun overleden dierbare.

De organisatie bestaat uit twee onderdelen. Dit zijn uitvaartzorg en uitvaartverzekeringen. Monuta is door heel het land actief in de uitvaartzorg. Zo heeft de organisatie ongeveer honderd uitvaartcentra, crematoria en begraafplaatsen. Het hoofdkantoor is gevestigd in Apeldoorn. Hier wordt ook zorggedragen voor de uitvaartverzekeringen. Verder biedt Monuta ook verzekeringen aan in Duitsland.

Als uitvaartverzorger- en verzekeraar vindt Monuta het belangrijk om nabestaanden altijd een goede en persoonlijke begeleiding te bieden. Nabestaanden worden niet alleen voor en tijdens de uitvaart bijgestaan, maar kunnen ook nazorg krijgen.

Monuta.nl favoriet wat betreft afsluiten uitvaartverzekering

Monuta.nl is de website waar de consument het liefst zijn/haar uitvaartverzekering afsluit, dat blijkt uit onderzoek in december 2018. In de meting, afgenomen onder 400 consumenten op smartphone en desktop, voert Monuta.nl voor de derde keer de ranglijst aan, ditmaal met een Digital Sales Score van 41. Dela.nl volgt met een score van 37 en Yarden.nl heeft een Digital Sales Score van 35.

Keurmerk Uitvaartzorg

Monuta is in bezit van het Keurmerk Uitvaartzorg. Dit betekent dat de organisatie aan tal van strenge criteria voldoet, zoals bekwaam personeel, het bieden van een transparante kostenbegroting, het maken van heldere afspraken over de uitvaart en een goede organisatie van de uitvaart.

Keurmerk Klantgericht Verzekeren

De uitvaartverzekeraar wil mensen graag een passende uitvaartverzekering bieden en vindt het belangrijk dat klanten begrijpen wat de verzekering inhoudt. Sinds 2011 is Monuta in het bezit van het Keurmerk Klantgericht Verzekeren. Dit houdt in dat de verzekeraar voldoet aan de kwaliteitseisen van de Stichting toetsing verzekeraars en zijn best doet om zijn klanten duidelijk te informeren.

Twee typen uitvaartverzekeringen

Wilt u een uitvaartverzekering afsluiten? Dan heeft u bij Monuta de keuze uit de volgende twee typen verzekeringen:

Dienstenpakket met extra geldbedrag

Als u kiest voor het dienstenpakket wordt de uitvaart, samen met Monuta, persoonlijk en op maat geregeld en verzorgd. De uitvaartkosten worden dan vergoed vanuit het dienstenpakket. Uw nabestaanden krijgen dus niet te maken met rekeningen en hoeven niets te betalen aan de uitvaartverzorger. Het extra geldbedrag kan voor extra zaken worden gebruikt, zoals grafkosten, crematiekosten, de catering of bloemen.

Vier verschillende dienstenpakketten

Monuta biedt vier verschillende dienstenpakketten met een extra geldbedrag. Dit zijn de:

 • Uitvaart Basis-verzekering: dienstenpakket ter waarde van 4500 euro en een vrij te besteden bedrag van 2500 euro. Hiermee bent u verzekerd voor een uitvaart ter waarde van 7000 euro.
 • Uitvaart Plus-verzekering: dienstenpakket ter waarde van 4500 euro en een vrij te besteden bedrag van 4000 euro. Met dit pakket bent u verzekerd voor een uitvaart ter waarde van 8500 euro.
 • Uitvaart Top-verzekering: dienstenpakket ter waarde van 4500 euro en een vrij te besteden bedrag van 5500 euro. Met deze uitvaartverzekering bent u verzekerd voor een uitvaart ter waarde van 10.000 euro.
 • Uitvaart Flexibel-verzekering: het dienstenpakket van de Uitvaart Flexibel-verzekering heeft een waarde van 4500 euro. De waarde van het extra geldbedrag bepaalt u zelf.

Dit wordt vergoed met het dienstenpakket

Met het dienstenpakket worden in ieder geval de volgende zaken vergoed:

 • Persoonlijke begeleiding door een uitvaartverzorger van Monuta
 • Overledenenzorg
 • De uitvaartkist
 • Overledenenvervoer
 • Een volgauto voor vier personen
 • Dragers
 • 75 luxe rouwkaarten
 • 75 luxe dankbetuigingen
 • Overlijdensbewijs, condoleanceregister, Monuta Nazorgboek

Voordelen dienstenpakket met extra geldbedrag

Als u kiest voor het dienstenpakket met extra geldbedrag (naturaverzekering) dan biedt u dit de volgende voordelen:

 • U kunt gratis uw uitvaartwensen vastleggen
 • Uw kinderen zijn gratis meeverzekerd tot hun 18e levensjaar
 • Een ongevallendekking van 2500 euro
 • Rechtsbijstand voor de nabestaanden: als uw nabestaanden een geschil hebben met een derde die te maken heeft met het overlijden.
 • Landelijke dekking van de uitvaart in 130 uitvaartcentra

Dekking in Nederland

De naturaverzekering biedt dekking voor een uitvaart in Nederland. Voor de dekking maakt het niet uit in welk land het overlijden heeft plaatsgevonden. Als u in het buitenland overlijdt dan vergoed Monuta de transportkosten naar Nederland. Deze verzekering met dienstenpakket is alleen geschikt voor een uitvaart in Nederland.

Vrij te besteden bedrag wijzigen

Wilt u het vrij te besteden bedrag van de naturaverzekering verhogen of verlagen? Dan kan dat. Bij een verhoging kan het zijn dat Monuta vragen stelt over uw gezondheid. Als u het verzekerd bedrag wijzigt, verandert uw premie ook.

Uitvaart Geld-verzekering (kapitaalverzekering)

De Uitvaart Geld-verzekering van Monuta is een kapitaalverzekering. Met deze verzekering bepaalt u zelf welk bedrag de verzekeraar aan uw nabestaanden uitkeert als u overlijdt. De Uitvaart Geld-verzekering bevat geen dienstenpakket, maar bestaat alleen uit een geldbedrag. Het bedrag dat de verzekeraar aan uw nabestaanden uitkeert, is bedoeld om uw uitvaartwensen uit te voeren. Het maximumbedrag dat u kunt verzekeren is 15.000 euro.

Voordelen Uitvaart Geld-Verzekering als Monuta de uitvaart verzorgt

Als u een Uitvaart Geld-verzekering heeft afgesloten en Monuta uw uitvaart mag verzorgen, kan het dat uw nabestaanden nog een korting krijgen op de uitvaartrekening. Dit hangt weer af van het soort verzekering dat u heeft afgesloten. Uw nabestaanden kunnen dan profiteren van een of meer van de volgende voordelen:

 • Met het uitgekeerde verzekerde bedrag kunnen uw nabestaanden uw uitvaartwensen uitvoeren. Als Monuta de uitvaart regelt, kan het zijn dat uw nabestaanden een korting van maximaal vijf procent ontvangen op de uitvaartnota.
 • U heeft de keuze uit uitvaartcentra, begraafplaatsen en crematoria van Monuta in het hele land. Natuurlijk is het ook mogelijk om de uitvaart op een andere locatie te verzorgen.
 • Uw nabestaanden ontvangen het Nazorgboek van Monuta met tips en adviezen
 • Uw nabestaanden krijgen nazorg door een uitvaartverzorger
 • U kunt zeven dagen per week en 24 uur per dag bij Monuta terecht voor vragen, advies en deskundige hulp

Verzekerde bedrag wijzigen

Het is mogelijk om het verzekerde bedrag van uw kapitaalverzekering te verhogen of te verlagen. Als u het bedrag wilt verhogen, kan het zijn dat de verzekeraar uw gezondheidsvragen stelt. Wanneer u het verzekerd bedrag verandert, wordt uw premie ook hoger of lager.

Wereldwijde dekking

De kapitaalverzekering biedt een wereldwijde dekking. Als u wilt dat uw uitvaart in het buitenland plaatsvindt dan is de Uitvaart Geld-verzekering dus een goede keus. Monuta keert het verzekerde bedrag dan uit aan uw nabestaanden en met dit bedrag kunnen zij de uitvaartkosten betalen.

Jaarlijkse indexering

Aangezien de uitvaartkosten jaarlijks stijgen, indexeert Monuta de verzekeringen ieder jaar. Dit geldt zowel voor de natura- als de kapitaalverzekering. Een indexering houdt in dat Monuta kijkt naar de stijging van de uitvaartkosten en aan de hand daarvan wordt het verzekerde bedrag aangepast. Dit betekent dat u ieder jaar iets meer premie betaalt.

Bron: Monuta.nl

Contactgegevens Monuta

0800 022 22 92 (Algemeen)
0800 023 05 50 (Bij overlijden)

monuta@monuta.nl
Monuta.nl
Mijn Monuta

Schumanpark 11, 7336 AM Apeldoorn