DELA

DELA

DELA Uitvaartverzekering
Altijd aan te passen aan uw wensen
Praktische hulp voor uw nabestaanden
Vrije keuze uitvaartverzorger
Klantbeoordeling: 9,6 DELA Beoordeling
Maandbedrag
8,20
Verzekerd bedrag
€ 8.000,-
DELA Uitvaartverzekering9,6DELA Uitvaartverzekering2.596 beoordelingen
Maandbedrag
8,20
Verzekerd bedrag
€ 8.000,-
Praktische hulp voor uw nabestaanden
Verzekering altijd aan te passen

DELA Uitvaartverzekering

DELA is de grootste uitvaartverzekeraar in Nederland en België. Het is niet alleen een uitvaartverzekeraar, maar ook een uitvaartverzorger. DELA is de afkorting van de naam Draagt Elkanders Lasten. De coöperatie is in 1937 opgericht in Eindhoven als een begrafenisverzekering. In 1942 werd de vereniging door de oprichters tot een coöperatie omgevormd. Hiermee werd het een club zonder winstoogmerk.

DELA wil iedereen een waardige uitvaart geven. Sinds de oprichting geldt het volgende: samen sta je sterker er kun je méér bereiken. Hierdoor kunnen de leden van DELA meer voor hun naasten betekenen. Met haar verzekeringen en diensten zorgt de uitvaartverzekeraar ervoor dat haar leden de toekomst zo zorgeloos mogelijk tegemoet kunnen zien. DELA staat haar leden bij met advies en diensten en biedt hen financiële zekerheid.

Keurmerken

DELA beschikt over drie keurmerken: het Keurmerk Privacy Waarborg, het Keurmerk Klantgericht Verzekeren en het Keurmerk Uitvaartzorg. Bovendien hanteert de verzekeraar een maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) beleid en is DELA lid van Verantwoord Ondernemen Nederland.

DELA UitvaartPlan

De uitvaartverzekeraar biedt het DELA UitvaartPlan aan. Hiermee regelt u nu dat straks bij overlijden alles goed geregeld is, zodat uw nabestaanden geen zorgen hebben over de hoge uitvaartkosten. U heeft de keuze uit een van de volgende uitvaartverzekeringen:

  • DELA UitvaartPlan Diensten
  • DELA UitvaartPlan Geld

DELA UitvaartPlan Diensten

Het DELA UitvaartPlan Diensten is een naturaverzekering. Hierbij verzorgt DELA de uitvaart voor de nabestaanden. Met deze naturaverzekering zijn de belangrijkste diensten van een uitvaart verzekerd, zoals het regelen van de uitvaart, het verzorgen van de uitvaart en het bieden van nabestaandenzorg. Deze naturaverzekering is zeer geschikt als u uw nabestaanden liever niet wilt belasten met het regelen en verzorgen van uw uitvaart.

Pakket uitvaartdiensten en een geldbedrag

Het DELA UitvaartPlan Diensten bestaat uit een pakket van uitvaartdiensten en een geldbedrag voor aanvullende wensen. Met dit pakket regelt en verzorgt DELA de verzekerde uitvaartdiensten. De invulling van deze diensten is geheel aan u of aan uw nabestaanden. Als na de uitvaart een deel van het verzekerde vrij te besteden bedrag overblijft dan wordt het resterende bedrag uitgekeerd aan de nabestaanden.

Met de naturaverzekering kiest u ervoor dat DELA de uitvaart verzorgt. Toch zijn uw nabestaanden het natuurlijk niet verplicht om de uitvaart door DELA te laten verzorgen. Als zij voor een andere uitvaartverzorger kiezen, vergoedt DELA voor een deel de naturadiensten.

DELA UitvaartPlan Geld

Wilt u dat uw nabestaanden wat meer vrijheid hebben? En zelf de uitvaartverzorger mogen kiezen? Of wilt u graag een uitvaart in het buitenland? Dan past het DELA UitvaartPlan Geld het beste bij u. Bij deze kapitaalverzekering kiest u ervoor om een geldbedrag te verzekeren. Uw nabestaanden ontvangen dit geldbedrag na uw overlijden om de uitvaart zelf te regelen. Met deze geldverzekering zijn de vaste uitvaartdiensten niet verzekerd. Deze worden betaald van het uitgekeerde geldbedrag. De kapitaalverzekering van DELA is een goede keus als u uw nabestaanden alle vrijheid wilt geven in het regelen van uw uitvaart of als u in het buitenland begraven wilt worden.

Waardevaste uitvaartverzekering

De uitvaartverzekering van DELA is waardevast. Dit betekent dat de waarde van het UitvaartPlan automatisch meestijgt als de uitvaartkosten stijgen. Deze kosten gaan ieder jaar omhoog en hier wordt de premie jaarlijks op aangepast. Een groot voordeel van deze waardevaste verzekering is dat u altijd de uitvaart naar uw wensen krijgt. Bovendien neemt u uw nabestaanden dan veel zorgen en kosten uit handen.

Uw kind bijschrijven

Uw kinderen zijn niet automatisch meeverzekerd met het DELA UitvaartPlan. Uw kind is wel automatisch verzekerd voor de basisdiensten vanaf uw zwangerschap tot maximaal 60 dagen na de geboorte. Na deze periode is uw kind niet meer automatisch meeverzekerd. Het is dan ook van belang om uw kind op tijd aan te melden voor de uitvaartverzekering. U kunt uw zoon of dochter via het wijzigingsformulier bijschrijven op uw polis. U betaalt dan een lage kinderpremie. Dit is een risicopremie. Dat betekent dat er geen waarde wordt opgebouwd. Deze kinderpremie geldt totdat uw kind 25 jaar wordt. Vanaf dan geldt de hogere volwassenpremie. U kunt uw kind dan overschrijven op een zelfstandige polis, maar het is ook mogelijk om hem of haar op uw polis te laten staan. Dit mag ook als uw kind niet meer thuis woont.

Het is ook mogelijk om een eigen uitvaartverzekering voor uw kind af te sluiten. Voor een zelfstandige polis geldt een volwassenpremie.

Uw partner bijschrijven

Als u een uitvaartverzekering heeft bij DELA is het mogelijk om uw partner op uw polis bij te schrijven. Hij of zij krijgt dan automatisch dezelfde uitvaartverzekering als u.

Uw verzekering aanpassen

Uw situatie en uw wensen veranderen in de loop der tijd. U kunt het UitvaartPlan altijd aanpassen op uw wensen. Dit kan online.

Depositofonds of Uitvaartkoopsompolis

Mensen tot de leeftijd van 75 jaar kunnen het DELA UitvaartPlan afsluiten. Als u ouder bent dan 74 jaar kunt u kiezen voor het DELA Depositofonds of de DELA Uitvaartkoopsompolis. Dit is een goede oplossing om een bedrag opzij te zetten voor uw uitvaart.

DELA Depositofonds

Met het DELA Depositofonds zet u voordelig geld opzij voor uw uitvaart. Als u overlijdt, krijgen uw nabestaanden het volledige bedrag van het deposito uitgekeerd om de uitvaartkosten te betalen. Het Depositofonds biedt vooral uitkomst als u geen langlopende uitvaartverzekering kunt of wilt afsluiten, bijvoorbeeld vanwege gezondheidsredenen of uw leeftijd. Met het DELA Depositofonds betaalt u geen maandelijkse premie. U stort in een keer een bedrag. Dit moet minimaal 3600 euro zijn. Elk jaar krijgt u gegarandeerd minimaal drie procent en maximaal zes procent over het geld dat u op uw depositorekening heeft gestort.

DELA Uitvaartkoopsompolis

Met de DELA Uitvaartkoopsompolis verzekert u een geldbedrag dat bij overlijden beschikbaar komt voor uw uitvaart. Met deze verzekering betaalt u geen maandelijkse premie. U stort eenmalig een bedrag, de koopsomstorting. Het bedrag dat u betaalt, is lager dan het bedrag dat u verzekert. Het verzekerde bedrag kan nog stijgen door een speciale winstdelingsregeling. De koopsom die u betaalt, hangt onder meer af van uw leeftijd op het moment van uw aanvraag.

Bron: Dela.nl

Bron: Dela.nl

Contactgegevens DELA

040 260 16 36 (Ma t/m vr van 8.00 tot 20.00)
0800 955 66 55 (Bij overlijden 24/7 gratis)

Contact formulier
Website van DELA
Mijn DELA

Oude Stadsgracht 1, 5611 DD Eindhoven