Ardanta

Ardanta

Ardanta Uitvaartverzekering
Kinderen tot 18 jaar gratis.
Inclusief ongevallendekking
Vrije keuze uitvaartverzorger
Klantbeoordeling: 8,2 Ardanta Beoordeling
Maandbedrag
9,97
Verzekerd bedrag
€ 8.000,-
Ardanta Uitvaartverzekering8,2Ardanta Uitvaartverzekering341 beoordelingen
Maandbedrag
9,97
Verzekerd bedrag
€ 8.000,-
Kinderen tot 18 jaar gratis
Inclusief ongevallendekking

Ardanta

Het motto van Ardanta is ‘helpen door te doen’. Hier staat de uitvaartverzekeraar voor. Ardanta wil mensen helpen om bewuste keuzes te maken rond het overlijden en geeft antwoord op praktische vragen. Nu, maar ook straks als het nodig is.

Ardanta is gespecialiseerd in uitvaartverzekeringen en is onderdeel van a.s.r. Dit is de Nederlandse verzekeringsmaatschappij voor tal van Nederlandse verzekeringen. Ardanta werd in 1965 opgericht en is sindsdien een betrouwbare en praktische gids.

Met bijna vier miljoen klanten is Ardanta de grootste uitvaartverzekeraar van Nederland. Ondanks het feit dat het een grote organisatie is, gaat de verzekeraar toch voor een persoonlijke, praktische en nuchtere aanpak. De drie kernwaarden van Ardanta zijn hulpvaardigheid, doortastend handelen en vooruitdenken.

Keuze uit drie uitvaartverzekeringen

Als u een uitvaartverzekering wilt afsluiten, heeft u bij Ardanta de keuze uit de volgende drie verzekeringen:

Zorg Garant Uitvaartplan

Het Zorg Garant Uitvaartplan is een naturaverzekering. Dit houdt in dat u bent verzekerd van een standaard pakket aan uitvaartdiensten. De uitvaartverzorger regelt en verzorgt de diensten en de rekening gaat naar Ardanta. Uw nabestaanden zien de rekeningen dus niet en hoeven zich geen zorgen te maken over de betaling van de uitvaart. Deze uitvaartverzekering dekt de kosten voor een uitvaart in Nederland. Als de uitvaart in het buitenland is, vergoedt Ardanta de uitvaartkosten op basis van de kosten in Enschede. De vestigingsplaats van de verzekeraar.

Dienstenpakket Zorg Garant Uitvaartplan

Het dienstenpakket bestaat in ieder geval uit:

 • Overledenenzorg
 • Een uitvaartleider en vier kistdragers
 • Een rouwauto
 • Een kist
 • Honderd rouwbrieven
 • Een volgwagen
 • Overledenenvervoer
 • Twee overlijdensbewijzen
 • Condoleanceregister

Verder zijn de volgende zaken ook meeverzekerd: het graf en de grafrechten of de crematie, de opbaring, het gebruik van de aula in het uitvaartcentrum, de koffie na de uitvaart

Geld Garant Uitvaartplan

Het Geld Garant Uitvaartplan is een kapitaalverzekering. Hierbij ontvangen de nabestaanden geld na uw overlijden. Met dit geld moeten zij de uitvaart betalen. Met het Geld Garant Uitvaartplan bepaalt u zelf wie de uitvaart verzorgt. Dit kan een uitvaartverzorger zijn die met Ardanta samenwerkt, maar ook een andere uitvaartverzorger.

Als u deze verzekering afsluit, kunt u ook aangeven aan wie het verzekerde bedrag uitgekeerd moet worden. Het Geld Garant Uitvaartplan biedt een werelddekking. Deze verzekering dekt de kosten voor een uitvaart in Nederland en in het buitenland.

Geld Geregeld Uitvaartplan

Het Geld Geregeld Uitvaartplan is een combinatie van een natura- en een kapitaalverzekering. Hierbij wordt uw uitvaart vergoed en wordt een deel uitgekeerd in geld. De uitvaartverzorger ontvangt geld om uw uitvaart te regelen. Uw nabestaanden zien dus geen rekeningen tot aan het bedrag dat u heeft verzekerd. Ardanta betaalt de uitvaartkosten en uw nabestaanden hebben geen zorgen over de afhandeling. Ze hoeven dus geen geld voor te schieten. Met het Geld Geregeld Uitvaartplan bepaalt u zelf hoe uw uitvaart verzorgd wordt en door wie. U heeft hier een vrije keuze in. Het Geld Geregeld Uitvaartplan biedt enkel dekking voor een uitvaart in Nederland.

Het verzekerde bedrag automatisch verhogen

Het Geld Garant Uitvaartplan en het Geld Geregeld Uitvaartplan bieden u de mogelijkheid om het verzekerde bedrag om de vijf jaar automatisch te verhogen met 25 procent tot een maximaal 15.000 euro. Uw premie wordt dan weer aangepast aan het nieuwe verzekerde bedrag.

Dit biedt een uitvaartverzekering van Ardanta

De drie uitvaartverzekeringen van Ardanta zijn verschillend, maar hebben toch een aantal overeenkomsten. Zo bieden de verzekeringen allemaal het volgende:

 1. Premiebetaling zoals u dat wilt
 2. U bepaalt de duur van de premiebetaling
 3. Kinderdekking tot 18 jaar
 4. Ongevallendekking
 5. Emotionele nazorg aan kinderen tot 18 jaar
 6. Een ruime leeftijdsgrens
 7. Slechts twee gezondheidsvragen

1- Premiebetaling zoals u dat wilt

Als u een uitvaartverzekering afsluit bij Ardanta bepaalt u zelf op welke wijze u de premie betaalt. Dit kan per maand, per kwartaal, per half jaar of per jaar. Het kan ook door een eenmalige koopsom te betalen. Premiebetaling kan via incasso of door zelf het bedrag over te maken.

2- U bepaalt de duur van de premiebetaling

De premie is afhankelijk van uw leeftijd en u bepaalt de duur ervan. Dit kan bijvoorbeeld 20 of 30 jaar zijn, tot uw 65e, 80ste of 85ste levensjaar.

3- Kinderdekking tot 18 jaar

Als u uw kind bijschrijft bij uw verzekering is het maximaal meeverzekerd voor het hoogst verzekerde bedrag van de ouder(s). Als uw kind levenloos geboren wordt, vraagt Ardanta om een overlijdensbewijs van de Burgerlijke Stand. Als u deze niet kunt krijgen, is een medische verklaring voldoende. De verzekeraar vergoedt de uitvaartkosten aan de hand van de rekeningen van de uitvaartverzorger.

4- Ongevallendekking

De uitvaartverzekering van Ardanta biedt een ongevallendekking. Als u, uw bijgeschreven partner of kind overlijdt als gevolg van een ongeval keert de verzekeraar 2500 euro extra uit tot de leeftijd van 65 jaar.

5- Emotionele nazorg aan kinderen tot 18 jaar

Met een uitvaartverzekering van Ardanta zijn uw kinderen verzekerd van het krijgen van deskundige hulp ter waarde van 500 euro. Deze hulp is er voor de rouwverwerking van kinderen tot en met 17 jaar als een gezinslid overlijdt.

6- Een ruime leeftijdsgrens

Iedereen tot en met 75 jaar kan een uitvaartverzekering afsluiten bij Ardanta.

7- Slechts twee gezondheidsvragen

In tegenstelling tot veel andere uitvaartverzekeraars stelt Ardanta slechts twee gezondheidsvragen als u een verzekering wilt afsluiten.

8- Verzekering omzetten of stopzetten of premievrij maken

Als u een uitvaartverzekering bij Ardanta afsluit dan kunt u deze in de toekomst premievrij maken, afkopen of omzetten in een nieuwe verzekering. Hier zijn kosten aan verbonden.

Contactgegevens Ardanta

(053) 488 11 22
0800 33 33 000 (Bij overlijden)

info@ardanta.nl
Ardanta.nl
Mijn Ardanta

De Ruyterlaan 8, 7511 JH Enschede