Uitvaart voor uw huisdier

Als uw huisdier overlijdt, is dit een zeer emotionele gebeurtenis. Hiermee verliest u namelijk een trouw maatje dat u altijd liefde gaf. Het afscheid nemen van een huisdier ervaren veel mensen dan ook als pijnlijk. Natuurlijk wilt u ook waardig afscheid nemen van uw hond of kat. Dit kan door een uitvaart voor uw huisdier te organiseren.

Net als voor een overleden persoon, kan er ook een uitvaart worden georganiseerd voor een overleden huisdier. Er zijn tal van mogelijkheden om afscheid te nemen van uw trouwe huisdier. Ten eerste kunt u kiezen voor een begrafenis of een crematie. U kunt zelf een uitvaartdienst organiseren.

De meeste mensen nemen thuis afscheid van hun hond of kat. Er zijn echter ook speciale uitvaartcentra voor dieren. Na de begrafenis of crematie zijn er diverse manieren waarop u uw huisdier kunt gedenken. Dit kan bijvoorbeeld met een versierde urn, een gedenksieraad of een mooie foto.

Uitvaart voor uw huisdier

Uw huisdier begraven

U kunt uw huisdier ook zelf begraven in uw tuin of in het bos. Echter, hier gelden wel regels voor. Zo is het in sommige plaatsen verboden. Als u uw overleden huisdier wilt begraven, is het in ieder geval belangrijk dat u een diep graf graaft. Het ontbindingsproces verloopt dan op een natuurlijke manier en het wordt niet verstoord door andere dieren die bij het graf rondlopen. Het is voldoende om het graf te bedekken met 1 meter aarde.

Wilt u uw overleden huisdier een mooiere laatste rustplaats geven? Dan kunt u deze ook begraven op een speciale begraafplaats voor dieren.

Als u uw huisdier zelfstandig begraaft in uw tuin of het bos, kost dit niets. Uw dier begraven op een dierenbegraafplaats is redelijk betaalbaar. De kosten en de grafrechten verschillen per begraafplaats.