Begrafenispolis

Begrafenispolis

Begrafenispolis

Wat is een begrafenispolis?

Een begrafenispolis is een ander woord voor een begrafenisverzekering. Met de polis is uw toekomstige begrafenis verzekerd. Er zijn verzekeraars die onderscheid maken tussen een begrafenis- en een crematiepolis. De reden dat ze dit doen, is omdat een begrafenis vaak iets duurder is dan een crematie. Een uitvaartverzekering met een begrafenispolis is dan ook voordeliger.

Dit zijn de 3 meest gekozen begrafenispolissen van december.

Dit zijn de 3 meest gekozen begrafenispolissen van december.

1
DELA Uitvaartverzekering 9,6DELA Uitvaartverzekering3.246 beoordelingen
Maandbedrag
8,20
Verzekerd bedrag
€ 8.000,-
Praktische hulp voor uw nabestaanden
Verzekering altijd aan te passen
Bereken uw premie
2
Yarden Uitvaartverzekering 7,5Yarden Uitvaartverzekering489 beoordelingen
Maandbedrag
9,32
Verzekerd bedrag
€ 8.000,-
Kinderen tot 21 jaar gratis mee te verzekeren
10% extra budget bij Yarden uitvaartzorg
Bereken uw premie
3
Ardanta Uitvaartverzekering 8,2Ardanta Uitvaartverzekering341 beoordelingen
Maandbedrag
11,26
Verzekerd bedrag
€ 8.000,-
Kinderen tot 18 jaar gratis meeverzekerd
Inclusief ongevallendekking
Bereken uw premie

Premies zijn gebaseerd op een persoon van 30 jaar.
Update: donderdag 05 december 2019

+ Meer resultaten

Begrafenispolis afsluiten

Een begrafenis kost al snel tussen de 8.000 en 11.000 euro. Het is logisch dat u uw dierbaren in de toekomst niet financieel wilt belasten met de kosten van uw begrafenis. Om deze reden is het dan ook verstandig om te kiezen voor een begrafenispolis. Als u overlijdt, wordt uw uitvaart geheel volgens uw wensen uitgevoerd.

Welke begrafenispolissen zijn er?

Wilt u een verzekering met een begrafenispolis? Dan heeft u bij de meeste uitvaartverzekeraars de keuze uit de volgende polissen:

  • Naturapolis
  • Kapitaalpolis
  • Combinatiepolis
  • Koopsompolis

Naturapolis

Een begrafenispolis met een naturapolis bestaat uit een dienstenpakket. De verzekeraar vergoedt alle uitvaardiensten- en producten. Voor deze verzekering betaalt u elke maand een premie. Met een naturapolis wordt uw begrafenis geregeld en betaald door de verzekeraar. Een groot voordeel van een naturapolis is dat uw nabestaanden uw begrafenis niet te hoeven regelen. Ze kunnen zich dus volledig richten op het afscheid en het verdriet. Een nadeel is dat de begrafenis alleen geregeld kan worden door een gecontracteerde uitvaartverzorger.

Kapitaalpolis

Bij een kapitaalpolis keert de verzekeraar een geldbedrag uit aan uw nabestaanden. Hiermee kunnen zij uw begrafenis zelf regelen en betalen. Als u een verzekering met een kapitaalpolis afsluit, betaalt u elke maand een premie. Een voordeel van een kapitaalpolis is dat uw nabestaanden uw begrafenis zelf regelen en vormgeven. Ze mogen dus ook zelf bepalen welke uitvaartverzorger uw begrafenis regelt. Een nadeel is weer dat uw naasten minder tijd hebben om zich te richten op het verdriet en het afscheid.

Combinatiepolis

Een combinatiepolis is een combinatie van een natura- en een kapitaalpolis. Hierbij sluit u een naturaverzekering af met een extra verzekerd geldbedrag. Uw begrafenis wordt dan door de uitvaartverzekeraar geregeld en uw nabestaanden krijgen een geldbedrag uitgekeerd. Dit bedrag mogen ze vrij besteden als het maar aan uw begrafenis wordt besteed. Hiermee kunnen ze de extra bijkomende kosten betalen, zoals een uitgebreidere koffietafel, meer bloemen of een rouwauto in een specifiek model.

Koopsompolis

Heeft u de afgelopen jaren al een flink bedrag gespaard? Of bent u ouder dan 75 jaar of chronisch ziek en is het niet mogelijk om een gewone uitvaartverzekering af te sluiten? Dan is het een optie om te kiezen voor een koopsompolis. U betaalt dan eenmalig een geldbedrag aan de uitvaartverzekeraar. Vervolgens bent u verzekerd voor uw uitvaart. Iedereen kan een koopsompolis afsluiten. U hoeft hier geen gezondheidsvragen voor te beantwoorden. Iets dat bij de overige begrafenispolissen wel het geval is.

Hoe vergelijkt u de begrafenispolissen?

Een begrafenispolis sluit u doorgaans maar een keer in uw leven af. Het is dus iets waar u goed over na moet denken. U wilt immers een polis afsluiten die bij uw wensen past. Daarnaast is het natuurlijk heel belangrijk dat u er zeker van kunt zijn dat uw dierbaren niet worden opgezadeld met de financiële kosten van uw uitvaart. Voordat u een begrafenispolis kiest, loont het om de diverse begrafenispolissen te vergelijken. Hierbij kunt u de volgende tips gebruiken:

  1. Bedenk welke soort begrafenispolis u wilt afsluiten
  2. Controleer de looptijd
  3. Bekijk de dekking en/of de hoogte van het verzekerde bedrag
  4. Controleer of u uw partner kunt meeverzekeren
  5. Controleer of uw kinderen (gratis) zijn meeverzekerd

1- Bedenk welke soort begrafenispolis u wilt afsluiten

Voordat u actief uitvaartverzekeringen vergelijkt, is het verstandig om eerst goed te bedenken welke soort begrafenispolis u wilt afsluiten. Als u uw naasten niet te veel wilt belasten met de organisatie van uw begrafenis, is het een optie om te kiezen voor een naturapolis. Wanneer u uw nabestaanden juist de volledige vrijheid wilt geven in het vormgeven van uw begrafenis, is een kapitaalpolis de beste oplossing.

2- Controleer de looptijd

Als u begrafenispolissen vergelijkt, is het belangrijk om ook te letten op de looptijd van de polissen. Bij sommige verzekeraars betaalt u uw leven lang een premie, terwijl u bij andere verzekeraars weer een premie betaalt tot uw 75e of 80e levensjaar. Hoe langer de looptijd is, hoe lager de premie is.

3- Bekijk de dekking en/of de hoogte van het verzekerde bedrag

Als u kiest voor een naturapolis dan bent u er zeker van dat uw uitvaart wordt vergoed door de verzekeraar. Deze vergoedt het dienstenpakket waar u voor verzekerd bent. Het totaalbedrag van het dienstenpakket komt overeen met de actuele uitvaartkosten. De verzekeraar indexeert uw naturapolis jaarlijks. Vervolgens wordt uw premie aangepast op de actuele uitvaartkosten. Dit houdt in dat u elk jaar een iets hogere premie betaalt.

Als u een kapitaalpolis afsluit, loopt u het risico dat u onderverzekerd bent. Controleer de hoogte van het verzekerde bedrag dan ook goed. Het is ook verstandig om na te gaan of uw uitvaartverzekeraar de begrafenispolis jaarlijks indexeert. Bij de meeste verzekeraars kunt u er voor kiezen om dit automatisch te laten doen. Als u kiest voor een automatische indexatie heeft u de zekerheid dat het verzekerde bedrag overeenkomt met de actuele uitvaartkosten.

4- Controleer of u uw partner kunt meeverzekeren

Bij veel verzekeraars kunt u uw partner meeverzekeren op dezelfde begrafenispolis. U en uw partner hebben dan een verzekering bij dezelfde verzekeraar. Iets dat veel overzichtelijker is. Bovendien is het vaak voordeliger dan dat u allebei een aparte begrafenispolis afsluit.

5- Controleer of uw kinderen (gratis) zijn meeverzekerd

De meeste uitvaartverzekeraars bieden hun klanten de mogelijkheid om kinderen tot hun 18e of 21e jaar gratis mee te verzekeren op de begrafenispolis. Vanaf de dag dat uw kind 18 of 21 jaar wordt, kan het dan zelf een uitvaartpolis afsluiten. Bij sommige verzekeraars betaalt u wel een extra premie als u uw kind(eren) meeverzekerd. Als uw kind de begrafenispolis dan zelfstandig voorzet, betaalt deze wel een lagere premie.

Begrafenispolis afsluiten?

Wilt u een begrafenispolis afsluiten? Dan wilt u natuurlijk een goede keuze maken en de verschillende polissen eerst met elkaar vergelijken. Met onze handige vergelijkingstool vergelijkt u eenvoudig en gratis diverse begrafenispolissen van betrouwbare uitvaartverzekeraars, zoals Ardanta, DELA, Monuta, en Yarden. Uitvaartverzekeringexpert.nl geeft de top 3 weer van de meest gekozen begrafenispolissen van 2019.