Overlijdensverzekering

Overlijdensverzekering

Overlijdensverzekering

Wat is een overlijdensverzekering?

Een overlijdensverzekering is een ander woord voor uitvaartverzekering. toch wordt met een overlijdensverzekering ook vaak een overlijdensrisicoverzekering bedoeld. deze twee verzekeringen zijn echter niet hetzelfde. met een uitvaartverzekering, oftewel een overlijdensverzekering, bent u verzekerd voor de kosten van uw begrafenis of crematie.

Dit zijn de 3 meest gekozen overlijdensverzekeringen van augustus 2020.

Dit zijn de 3 meest gekozen overlijdensverzekeringen van augustus 2020.

1
DELA Uitvaartverzekering9,6DELA Uitvaartverzekering
Premie 30-jarigeVerzekerd bedrag
9,35 € 9.000,-
Praktische hulp voor uw nabestaanden
Verzekering altijd aan te passen
+ Meer informatie DELA
Bekijk pakket
2
Monuta Uitvaartverzekering8,7Monuta Uitvaartverzekering
Premie 30-jarigeVerzekerd bedrag
11,66 € 9.000,-
Kinderen tot 18 jaar gratis meeverzekerd
Gediplomeerde uitvaartverzorgers
+ Meer informatie Monuta
Bekijk pakket
3
Yarden Uitvaartverzekering7,5Yarden Uitvaartverzekering
Premie 30-jarigeVerzekerd bedrag
10,33 € 9.000,-
Kinderen tot 21 jaar gratis mee te verzekeren
10% extra budget bij Yarden uitvaartzorg
+ Meer informatie Yarden
Bekijk pakket

Premies zijn berekend met de geboortedatum 1-1-1990. De top 3 is op basis van meest gekozen en dus geen advies (reclame). Update: Dinsdag 11 augustus 2020

Of vergelijk alle overlijdensverzekeringen

Alle overljdensverzekeringen

DELA Uitvaartverzekering Monuta Uitvaartverzekering Yarden Uitvaartverzekering Ardanta Uitvaartverzekering PC Uitvaart Uitvaartverzekering Lifetri Uitvaartverzekering

Wat is een overlijdensverzekering precies?

Een overlijdensverzekering is een ander woord voor uitvaartverzekering. toch wordt met een overlijdensverzekering ook vaak een overlijdensrisicoverzekering bedoeld. deze twee verzekeringen zijn echter niet hetzelfde. met een uitvaartverzekering, oftewel een overlijdensverzekering, bent u verzekerd voor de kosten van uw begrafenis of crematie.

Wat is het verschil tussen een overlijdensverzekering en een overlijdensrisicoverzekering?

Een overlijdenverzekering is, net als een overlijdensrisicoverzekering, niet wettelijk verplicht. Dit is dan ook de enige overeenkomst tussen deze twee verzekeringen. Ook al hebben beide verzekeringen te maken met het overlijden, toch zijn ze totaal verschillend.

Overlijdensrisicoverzekering

Bij een overlijdensrisicoverzekering keert de verzekeraar een kapitaal uit aan de nabestaanden als de verzekerde tijdens de looptijd van de verzekering overlijdt. Hiermee voorkomt u dat uw naasten te maken krijgen met financiële problemen. Met het uitgekeerd bedrag kunnen uw naasten de huur of de hypotheek van de woning blijven betalen, de kinderopvang bekostigen en eventueel een huishoudelijke hulp inzetten.

Verplichte verzekering bij een hypotheek

Als u een huis wilt kopen, is het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering vaak verplicht. Met deze verzekering geeft u de hypotheekverstrekker de garantie dat u de lening altijd kunt betalen. Als u vroegtijdig overlijdt, voordat de hypotheek is afbetaald, wordt uw verzekering overgedragen aan de hypotheekverstrekker. De verzekeraar keert het bedrag dan direct uit aan de hypotheekverstrekker.

Vastgestelde looptijd

Een overlijdensrisicoverzekering heeft een vastgestelde looptijd welke u vaak zelf bepaalt. De verzekering kan bijvoorbeeld een looptijd hebben van 5 jaar, maar ook van 20 of 35 jaar. Wanneer u buiten de looptijd van de verzekering overlijdt, wordt er geen bedrag uitgekeerd aan uw naasten. Iets dat bij een overlijdensverzekering niet het geval is.

Overlijdensverzekering (uitvaartverzekering)

Als de looptijd van de uitvaartverzekering is verstreken, blijft u nog gewoon verzekerd. De looptijd van een uitvaartverzekering kan 30 of 40 jaar zijn, maar ook levenslang. Wanneer u overlijdt en alle premie hebt betaald, vergoedt de verzekeraar dus ook uw uitvaart. Met dit bedrag kunnen uw nabestaanden de begrafenis of crematie regelen of kan de uitvaartverzorger de uitvaartdiensten uitvoeren.

Kapitaal opbouwen

Met een overlijdensrisicoverzekering bouwt u geen kapitaal op. Iets dat bij een overlijdensverzekering wel het geval is. Als u uw overlijdensverzekering wilt beëindigen, kunt u deze afkopen. De verzekeraar keert dan een bedrag aan u uit. Bij een overlijdensrisicoverzekering is dat niet mogelijk.

De kosten van een begrafenis of crematie liggen al snel tussen de 7000 en 10.000 euro. De uitvaartkosten zijn afhankelijk van uw uitvaartwensen. Een sobere uitvaart zal ongeveer 7000 euro kosten, terwijl een luxere uitvaart soms meer dan 10.000 euro kost. Natuurlijk wilt u uw naasten na uw overlijden niet financieel belasten met de uitvaartkosten. Om deze reden is het dan ook verstandig om een uitvaartverzekering te nemen. Bij de meeste verzekeraars heeft u de keuze uit de volgende twee soorten overlijdensverzekeringen:

  • Een naturaverzekering
  • Een kapitaalverzekering

Naturaverzekering

De naturaverzekering is een pakketverzekering. Deze bestaat uit een vast pakket van uitvaartdiensten- en producten. Na uw overlijden regelt de uitvaartverzekeraar uw begrafenis of crematie. Dit betekent dat uw nabestaanden zich hier niet mee bezig hoeven te houden. Zij kunnen zich dan volledig richten op het verdriet. Meestal bevat een naturaverzekering ook nog een vrij te besteden bedrag dat uw nabestaanden aan extra uitvaartkosten kunnen besteden. Voorbeelden hiervan zijn een grafmonument, een uitgebreidere koffietafel of de grafkosten. Deze kosten zijn niet altijd opgenomen in het dienstenpakket.

Kapitaalverzekering

Een kapitaalverzekering is een sommenverzekering, waarbij de verzekeraar na uw overlijden geld uitkeert aan uw naasten. Dit bedrag is bestemd voor het betalen van uw uitvaart. Uw nabestaanden kunnen uw begrafenis of crematie zelf vormgeven. Ze hoeven uw uitvaart niet te laten verzorgen door een gecontracteerde uitvaartverzorger. Iets dat bij een naturaverzekering wel het geval is.

Overlijdensverzekering afsluiten?

Wilt u een overlijdensverzekering afsluiten? En wilt u er zeker van zijn dat uw uitvaart naar uw wensen wordt uitgevoerd? Bereken dan eerst de globale kosten van uw uitvaart. Dit doet u snel en eenvoudig met onze handige uitvaartcalculator. Hiermee geeft u uw uitvaartwensen aan. Zo selecteert u of u wilt worden begraven of gecremeerd en of u een sobere, normale of uitgebreide uitvaart wenst. Vervolgens krijgt u een overzicht van voordelige uitvaartverzekeringen. Vergelijk deze met elkaar en sluit online een overlijdensverzekering af. Of maak gebruik van ons handige vergelijkingsoverzicht. Hiermee ziet u in één oogopslag wat de meest passende overlijdensverzekering is voor u.