Nuvema

Lifetri Groep neemt uitvaartverzekeraar Nuvema over.

Lifetri Groep neemt N.V. Nederlandse Uitvaart Verzekering Maatschappij (Nuvema) over. Nuvema is een uitvaartverzekeraar met circa 185.000 polishouders in Nederland. Na de overname wordt de naam van de onderneming gewijzigd in Lifetri Uitvaartverzekeringen (Lifetri), onderdeel van Lifetri Groep.

Nuvema

Uitvaartverzekeraar Nuvema is al bijna 70 jaar actief in Nederland. De verzekeraar werd in 1949 opgericht als de Stichting Begrafenisfonds Groningen. In 1985 is de naam veranderd in NV Nuvema. In bijna 70 jaar tijd hebben een half miljoen mensen een verzekering afgesloten bij Nuvema.

Nuvema is gespecialiseerd in het verzekeren van uitvaarten. Dit doet de verzekeraar door het verzekerde bedrag zo nauwkeurig aan te sluiten op de wensen van de klant. Het verzorgen van de uitvaarten laat Nuvema over aan de professionele lokale uitvaartverzorgers.

U bepaalt zelf welke uitvaartwensen u verzekert

Bij Nuvema bepaalt u zelf welke uitvaartwensen u verzekert. De verzekeraar kijkt niet alleen naar uw persoonlijke wensen, maar ook naar de regio waar u woont. De uitvaartverzekeraar hanteert verschillende prijzen per regio, omdat de uitvaartkosten per regio verschillen. Zo heeft iedereen dus een persoonlijke en eerlijke uitvaartverzekering.

Vier soorten uitvaartverzekeringen

Nuvema biedt vier soorten uitvaartverzekeringen aan. Dit zijn de natura uitvaartverzekering, de begrafenisverzekering, de crematieverzekering en de koopsomverzekering

Natura uitvaartverzekering van Nuvema

De natura uitvaartverzekering van Nuvema is gebaseerd op uw uitvaartwensen. De verzekeraar verzorgt en betaalt uw uitvaart. Het verzekerd bedrag wordt direct aan de uitvaartverzorger uitbetaald. Uw nabestaanden hebben dan geen omkijken naar de kosten. Met deze natura uitvaartverzekering heeft u de zekerheid dat het verzekerde bedrag ook daadwerkelijk aan uw uitvaart wordt besteed en dat u nabestaanden niet in de financiële problemen komen.

Voordelen natura uitvaartverzekering

De natura uitvaartverzekering van Nuvema biedt u de volgende voordelen:

  • Geld wordt alleen besteed aan uw uitvaart
  • U verzekert alleen wat u nodig heeft
  • U blijft goed verzekerd
  • Vrije keuze uitvaartverzorger
  • Lokale prijsverschillen

Geld wordt alleen besteed aan uw uitvaart

Het verzekerde bedrag wordt enkel aan uw uitvaart besteed. Samen met uw nabestaanden regelt Nuvema de uitvaart. De verzekeraar zorgt er vervolgens voor dat alle uitvaartkosten betaald worden. Het verzekerde bedrag wordt dus alleen aan uw uitvaart besteed. Er is dus sprake van een directe financiële afhandeling met de uitvaartverzorger.

U verzekert alleen wat u nodig heeft

Nuvema selecteert wat nodig is voor uw uitvaart en vervolgens kunt u hier zelf uw uitvaartwensen aan toevoegen. Op deze manier verzekert u dus alleen wat u nodig heeft. De kosten van uw eigen uitvaartwensen zijn dus gedekt.

U blijft goed verzekerd

De uitvaartkosten veranderen ieder jaar. Nuvema controleert de uitvaartkosten jaarlijks en als het nodig is, wordt uw verzekering en de premie hierop aangepast.

Vrije keuze uitvaartverzorger

Uw uitvaartverzekering is gebaseerd op de lokale prijzen en uw uitvaartwensen, maar u heeft een vrije keuze in de uitvaartverzorger.

Begrafenis- en crematieverzekering

De begrafenisverzekering en de crematieverzekering zijn vergelijkbaar met de naturaverzekering. Het enige verschil is dat deze twee verzekeringen nog meer zijn toegespitst op uw uitvaartwensen.

Begrafenisverzekering van Nuvema

Met de begrafenisverzekering van Nuvema bepaalt u zelf wat u wilt verzekeren voor uw begrafenis. Nuvema verzekert een bedrag u minimaal nodig heeft voor uw begrafenis en u kunt dat bedrag aanvullen met uw persoonlijke wensen. De maandelijkse premie is gebaseerd op wat u voor uw begrafenis heeft verzekerd.

Crematieverzekering van Nuvema

Vaak is de premie van een crematieverzekering lager dan die van een begrafenisverzekering, omdat een crematie meestal goedkoper is. Het afscheid vindt bijna altijd plaats in een crematorium, terwijl er bij een begrafenis op een andere plek afscheid wordt genomen voordat men naar de begraafplaats gaat. Wel bestaan de crematiekosten uit onder meer een kist en het vervoer van de overledene. Als u een crematieverzekering bij Nuvema afsluit, ziet u direct wat u verzekert.

Uitvaartverzekering wijzigen

U kunt het pakket van uw uitvaartverzekering altijd zelf wijzigen of aanvullen. U bent dan niet meer verzekerd voor zaken die u toch niet nodig vindt voor uw uitvaart.

Koopsom uitvaartverzekering van Nuvema

Heeft u iets meer geld te besteden? Dan is de koopsom uitvaartverzekering interessant. Met de koopsompolis heeft u de zekerheid dat er na uw overlijden een geldbedrag beschikbaar is voor uw uitvaart.

Bij de koopsom uitvaartverzekering Van Nuvema betaalt u de volledige premie voor uw uitvaartverzekering in een keer. In totaal betaalt u dan een lagere premie dan bij een naturaverzekering. Met deze koopsompolis bent u in één keer volledig voor uw uitvaart verzekerd.

Voordelen koopsom uitvaartverzekering

De koopsom uitvaartverzekering van Nuvema biedt u de volgende voordelen:

  • Eenmalige betaling: u heeft dus niet te maken met een maandelijkse betaling
  • Uw volledige uitvaartverzekering in één keer betaald
  • U betaalt een lagere premie
  • U profiteert van financiële voordelen
  • Het is mogelijk om de koopsom uitvaartverzekering tot uw 75e levensjaar af te sluiten

Financiële voordelen koopsom uitvaartverzekering

Als u ervoor kiest om een koopsom uitvaartverzekering af te sluiten dan heeft dit financiële voordelen. Zo biedt Nuvema u een korting aan. Deze korting is samengesteld op basis van het verzekerde bedrag, uw leeftijd en uw gezondheid. De korting kan oplopen tot maar liefst vijftig procent.

Uw gezin in één keer verzekerd

Als u een uitvaartverzekering afsluit bij Nuvema is uw gezin in één keer volledig voor de uitvaart verzekerd. Uw kinderen zijn tot hun 18e jaar gratis meeverzekerd voor hetzelfde geldbedrag als u. Bij Nuvema kunt u een uitvaartverzekering afsluiten tot uw 75e levensjaar. Bent u 75 jaar of ouder? Dan is een uitvaartdeposito een goede keuze.

Uitvaartdeposito

Kunt u geen uitvaartverzekering afsluiten, maar wilt u toch de zekerheid hebben dat uw uitvaart goed geregeld wordt? Dan is een uitvaartdeposito van Nuvema een goede optie. Hiermee zet u geld opzij voor uw uitvaart. Dit is een ideale oplossing als het voor u niet mogelijk is om een uitvaartverzekering af te sluiten, omdat u te oud bent of omdat u een slechtere gezondheid heeft.

Als u kiest voor een uitvaartdeposito van Nuvema stort u eenmalig een bedrag voor uw uitvaart. Dit bedrag moet minimaal 500 euro zijn. De verzekeraar schrijft jaarlijks rente bij, zodat het bedrag steeds hoger wordt. Als u komt te overlijden, keert Nuvema het bedrag in uw uitvaartdeposito uit aan de uitvaartverzorger die uw uitvaart verzorgt.

Bron: Nuvema.nl
Bovenstaande informatie is in geen enkel geval advies.

Contactgegevens Nuvema

035 – 548 08 08 (Ma t/m vr – 9:00 – 17:00)

info@nuvema.nl
Nuvema.nl

Javalaan 7, 3742 CN Baarn