||Uitvaartverzekering afsluiten via adviseur?
Uitvaartverzekering afsluiten via adviseur? 2018-08-27T08:52:41+00:00

Uitvaartverzekering afsluiten via adviseur?

Het online afsluiten van een uitvaartverzekering biedt u diverse voordelen. Ten eerste bespaart het u veel geld. U hoeft geen advieskosten te betalen en hiermee bespaart u al snel een paar tientjes per jaar. Ten tweede kunt u online op uw gemak alle uitvaartverzekeringen vergelijken. U kunt de polisvoorwaarden en de premies vergelijken en zo een verzekering kiezen die echt bij u past. Als u een adviseur inschakelt, kunt u geen verzekeringen vergelijken. De adviseur biedt u enkel uitvaartverzekeringen aan van de verzekeraars waarmee hij samenwerkt.

Sinds 2013 mogen uitvaartverzekeraar geen provisie meer betalen aan adviseurs. Voor die tijd konden adviseurs een verzekering aanbieden van een verzekeraar die een hoge provisie uitbetaalde. De advieskosten werden toen opgenomen in de maandelijkse premie en de verzekeraar berekende geen eenmalige kosten.

Tegenwoordig betalen de verzekeraars dus geen provisie meer. Hierdoor kunnen adviseurs een onafhankelijk advies geven. Wel brengen ze advieskosten in rekening aan hun klanten. Als u een advies wilt over het kiezen van een passende uitvaartverzekering hanteert een adviseur al snel advieskosten van 50 tot 100 euro.

Geld besparen

Door uw uitvaartverzekering zelf online af te sluiten, bespaart u geld. Voordat u dit doet, is het erg belangrijk dat u zich eerst oriënteert. Zoek goed uit welke verzekering het beste bij u en uw uitvaartwensen past. De meeste uitvaartverzekeraars bieden in ieder geval twee vormen uitvaartverzekeringen aan. Dit zijn een:

Natura uitvaartverzekering

Een natura uitvaartverzekering is een dienstenverzekering. Hiermee verzekert u een pakket dat bestaat uit vaste diensten en producten. Na uw overlijden, regelt de verzekeraar uw uitvaart en betaalt de uitvaartkosten. Uw nabestaanden hebben hier dus geen omkijken naar en kunnen zich volledig richten op het verlies. Onder het dienstenpakket van de verzekeraar valt onder meer het verzorgen en opbaren van de overledene, het rouwvervoer, de kist, de dragers en het gebruik van het rouwcentrum.

Kapitaal uitvaartverzekering

Een kapitaal uitvaartverzekering is een geldverzekering. Na uw overlijden, keert de verzekeraar het verzekerde bedrag uit aan uw familie. Hiermee kunnen zij uw uitvaart organiseren. Met deze verzekering kunt u zelf een uitvaartondernemer kiezen. Een kapitaal uitvaartverzekering is de beste keus als u wilt worden begraven of gecremeerd in het buitenland.

Op uw gemak online een uitvaartverzekering afsluiten

Een ander voordeel van online een uitvaartverzekering afsluiten, is dat u het op uw gemak kunt doen. U kunt de informatie over de uitvaartverzekering rustig doorlezen vanachter uw laptop of tablet. Wanneer u na het lezen nog vragen hebt, kunt u deze altijd online aan de verzekeraar stellen. Als alles duidelijk voor u is en u uw uitvaartwensen in kaart hebt gebracht, kunt u de diverse uitvaartverzekeringen rustig met elkaar vergelijken. Vervolgens kunt u de begrafenis- of crematieverzekering van uw keuze online afsluiten.

Bedenktijd bij uw uitvaartverzekering

Heeft u online een uitvaartverzekering afgesloten? Dan heeft u altijd een bedenktijd van minimaal 14 dagen. Binnen deze periode kunt u uw uitvaartverzekering nog opzeggen. Sommige verzekeraars hanteren een ruimere bedenktijd van bijvoorbeeld 30 dagen.