||Rouwadvertentie
Rouwadvertentie 2018-08-30T09:19:04+00:00

Rouwadvertentie

Als uw dierbare is overleden, kan het prettig zijn om dit met anderen te delen. Dit kan door middel van een rouwadvertentie in de krant. Met een rouwadvertentie stelt u veel mensen op de hoogte van het overlijden van uw dierbare. Het geeft hen de kans om de nabestaanden te condoleren of de begrafenis of crematie bij te wonen.

Een rouwadvertentie is ook een mooi eerbetoon aan uw overleden dierbare. Meestal wordt een rouwadvertentie geplaatst in de krant. Dit kan een lokale, regionale of landelijke dagkrant zijn. Als alternatief kan er worden gekozen voor een huis-aan-huisblad. Een rouwadvertentie in een landelijke krant is duurder dan in een lokale of regionale dagkrant.

Het schrijven van een passende, mooie tekst voor een rouwadvertentie is niet makkelijk. U wilt immers dat de boodschap past bij uw overleden dierbare. De uitvaartondernemer kan u hierbij helpen. Bij het opstellen van de rouwadvertentie mag u creatief zijn. De uitvaartondernemer kan u hiermee helpen.

Vaste onderdelen van een rouwadvertentie

Een rouwadvertentie bestaat vaak uit de onderstaande onderdelen:

  • Een spreuk, gedicht of een mooie zin of tekst
  • De berichtgeving dat uw dierbare is overleden. Hierbij vermeldt u de voornaam en de achternaam van de overledene, ondersteund door een passende zin.
  • De geboortedatum van de overledene en de datum en plaats van het overlijden
  • De namen van de directe nabestaanden. Meestal zijn dit de gezinsleden, zoals partner, zoon(s) en dochter(s).
  • Optioneel: een aankondiging of een uitnodiging voor de afscheidsplechtigheid

Online rouwadvertentie of overlijdensbericht

Het is ook mogelijk om te kiezen voor een online rouwadvertentie of overlijdensbericht. Er zijn diverse herdenkingssites, zoals Memori en Mensenlinq. Ook kunt u ervoor kiezen om de rouwadvertentie via een social mediaplatform, zoals Facebook, te plaatsen.