||Overlijdensberichten
Overlijdensberichten 2018-08-29T13:45:14+00:00

Overlijdensberichten

Als een dierbare is overleden, dient u de familie, vrienden en kennissen op de hoogte te stellen van het overlijden en ze eventueel voor de begrafenis of crematie uit te nodigen. Dit kunt u doen door mensen een rouwkaart per post te sturen of via een rouwadvertentie in de (regionale) krant.
/span>

Een rouwadvertentie

Het belangrijkste bij het opstellen van een rouwadvertentie is om uw eigen gevoel te volgen. Als het goed voelt om een zin uit het favoriete lied van de nabestaande er in te zetten, doe dit dan. Dit geldt ook voor standaardzinnen of veelgebruikte gedichten die u mooi vindt. Het belangrijkste is dat de rouwadvertentie bij uw overleden dierbare past. U kunt een overlijdensadvertentie laten plaatsen in een regionaal of een landelijk dagblad.

Een rouwkaart

Een overlijdensbericht schrijven op een rouwkaart is vaak een emotioneel moment en het kan nog best lastig zijn. U wilt immers een mooie boodschap overbrengen, maar u wilt ook uw verdriet kwijt. Lukt het u niet op een goede tekst op papier te zetten? Doe dit dan met behulp van behulp van familie, vrienden of de uitvaartondernemer.

Onderdelen van een rouwkaart

Een rouwkaart bevat een aantal vaste onderdelen. Op een rouwkaart staan standaard:

  • De naam van de overleden dierbare
  • De geboortedatum en de overlijdensdatum
  • De adresgegevens van de locatie waar de uitvaart plaatsvindt. Als de uitvaart in besloten kring plaatsvindt, staan de adresgegevens er niet bij.
  • De namen van de gezinsleden of de familieleden van de overledene.
  • Een postadres waar mensen een condoleancekaart naar toe kunnen sturen.
  • Eventueel het adres waar de overleden persoon is opgebaard, waar mensen bloemen kunnen laten bezorgen als ze dat willen.

Meestal wordt er bovenaan de rouwkaart een gedichtje geplaatst en een korte zin. In deze zin wordt aangekondigd dat een persoon is overleden.

Online overlijdensberichten achterlaten

Tegenwoordig worden vrienden, kennissen en collega’s ook steeds vaker ingelicht via social media, zoals Facebook. Of de nabestaanden laten online een overlijdensbericht achter. Het achterlaten van een overlijdensbericht kan via een online overlijdensregister, zoals Mensenlinq of Memori.