Crematieverzekering

Crematieverzekering

Crematieverzekering

Een crematieverzekering, ook wel een uitvaartverzekering genoemd, vergoedt alle kosten van uw crematie. Door een crematieverzekering af te sluiten weet u zeker dat uw nabestaanden niet hoeven te betalen voor uw uitvaart.

Veel mensen zien op tegen het afsluiten van een verzekering, het maakt immers dat u na moet denken over uw eigen dood en uw uitvaartwensen. Het afsluiten van een crematieverzekering is echter eenvoudiger dan u denkt. Als u weet wat u wilt is het alleen nog een kwestie van vergelijken. Vervolgens kunt u binnen 3 minuten een crematieverzekering afsluiten.

Top 3 crematieverzekeringen van oktober 2019

1
DELA Uitvaartverzekering9,6DELA Uitvaartverzekering2.596 beoordelingen
Maandbedrag
8,20
Verzekerd bedrag
€ 8.000,-
Praktische hulp voor uw nabestaanden
Verzekering altijd aan te passen
2
Monuta Uitvaartverzekering8,7Monuta Uitvaartverzekering5.376 beoordelingen
Maandbedrag
9,77
Verzekerd bedrag
€ 8.000,-
Kinderen tot 18 jaar gratis meeverzekerd
Hoogste score op klantbeleving
3
Yarden Uitvaartverzekering8,0Yarden Uitvaartverzekering416 beoordelingen
Maandbedrag
9,32
Verzekerd bedrag
€ 8.000,-
Kinderen tot 21 jaar gratis mee te verzekeren
10% extra budget bij Yarden uitvaartzorg

Top 3 is op basis van meest gekozen uitvaartverzekeringen op UitvaartverzekeringExpert.nl (geen advies).
Premies zijn gebaseerd op een persoon van 30 jaar. Update: vrijdag 18 oktober 2019

Top 3 crematieverzekeringen van oktober 2019

1
DELA Uitvaartverzekering9,6DELA Uitvaartverzekering2.596 beoordelingen
Maandbedrag
8,20
Verzekerd bedrag
€ 8.000,-
Praktische hulp voor uw nabestaanden
Verzekering altijd aan te passen
2
Monuta Uitvaartverzekering8,7Monuta Uitvaartverzekering5.376 beoordelingen
Maandbedrag
9,77
Verzekerd bedrag
€ 8.000,-
Kinderen tot 18 jaar gratis meeverzekerd
Hoogste score op klantbeleving
3
Yarden Uitvaartverzekering8,0Yarden Uitvaartverzekering416 beoordelingen
Maandbedrag
9,32
Verzekerd bedrag
€ 8.000,-
Kinderen tot 21 jaar gratis mee te verzekeren
10% extra budget bij Yarden uitvaartzorg

De top 3 is op basis van meest gekozen (geen advies).
Premies zijn gebaseerd op een persoon van 35 jaar.
Update: vrijdag 18 oktober 2019

Uw uitvaartwensen bepalen

Uw uitvaartwensen zijn van grote invloed bij het kiezen van een uitvaartverzekering. Wie een sobere uitvaart wenst, hoeft immers een lager bedrag te verzekeren dan wie een uitgebreide afscheidsceremonie voor ogen heeft. U weet al dat u een crematie verkiest boven een begrafenis. Nu is het belangrijk om uw overige wensen in kaart te brengen. Alleen wanneer uw uitvaartwensen duidelijk zijn kunt u een passende crematieverzekering kiezen.

Crematieverzekering kiezen

Hoe vindt u de crematieverzekering die het beste bij u past? Door uw uitvaartwensen in kaart te brengen heeft u de eerste stap al gezet. Waarschijnlijk zijn er meerdere uitvaartverzekeringen die aansluiten bij uw wensen. Door deze te vergelijken kunt u de beste uitvaartverzekering voor uw situatie kiezen. Vergelijken doen de meeste mensen allereerst op prijs, maar de premie zegt niet alles. Wie crematieverzekeringen vergelijkt, kan het best de volgende 7 factoren meenemen in de vergelijking:

De maandpremie  Stap 1: De maandpremie
De totale premie  Stap 2: De totale premie
De looptijd  Stap 3: De looptijd
De looptijd  Stap 4: Het soort verzekering
De maandpremie  Stap 5: De hoogte van het verzekerde bedrag
De totale premie  Stap 6: De voorwaarden

Leeftijd Stap 1: De maandpremie

U wilt een goede crematieverzekering, maar u wilt niet te veel geld betalen voor iets waar u bij leven geen gebruik van maakt. Daarom is de maandpremie een goede start om verschillende crematieverzekeringen met elkaar te vergelijken. De maandpremie is in de meeste gevallen gebaseerd op uw leeftijd en uw gezondheid. Wie jong en gezond is betaalt een lagere maandpremie dan iemand die al op leeftijd is en/of een (chronische) ziekte heeft.

Leeftijd Stap 2: De totale premie

Niet alleen de maandpremie is van belang, ook de totale premie kan een doorslaggevende factor vormen. Niet alle crematieverzekeringen kennen dezelfde premielooptijd. Een lage maandpremie kan in verhouding duur zijn wanneer het een levenslange premie betreft. U kunt in dat geval beter een iets hogere maandpremie met een looptijd van 30 jaar kiezen. U kunt de totale premie berekenen door het aantal maanden dat u premie moet betalen te vermenigvuldigen met de maandpremie.

Leeftijd Stap 3: De looptijd

Uitvaartverzekeraars rekenen verschillende looptijden voor hun crematieverzekeringen, soms kunt u de looptijd zelf kiezen. Bij sommige uitvaartverzekeraars betaalt u premie tot u een bepaalde leeftijd bereikt: 65, 75 of 85 jaar. Andere crematieverzekeringen hebben een looptijd van 20 tot 40 jaar. Tot slot moet u bij enkele uitvaartverzekeraars levenslang premie betalen. De looptijd zegt iets over het aantal maanden dat u premie betaalt en niet over de geldigheid van de verzekering. De crematieverzekering blijft een leven lang geldig, ook na afloop van de premielooptijd.

Leeftijd Stap 4: Het soort verzekering

Bij het vergelijken van crematieverzekeringen, is het ook belangrijk een keuze te maken tussen de verschillende soorten verzekeringen. U kunt kiezen uit:

  • Een naturapolis
  • Een kapitaalpolis
  • Een combinatiepolis

Naturapolis

Bij een naturapolis kunnen uw nabestaanden kiezen tussen verschillende diensten en producten die de uitvaartverzekeraar aanbiedt. Het betreft een pakket dat is gebaseerd op de waarde van de polis. Zo zijn er verschillende pakketten voor sobere en meer uitgebreide uitvaarten. Het voordeel van een dergelijke polis is dat de zorg voor de administratie en de financiële afhandeling de nabestaanden uit handen worden genomen. Rekeningen worden afgehandeld door de uitvaartondernemer en de uitvaartverzekeraar. Bovendien zijn alle kosten voor de uitvaart volledig gedekt. Een nadeel van een natura polis is het gebrek aan keuzevrijheid.

Kapitaalpolis

Bij een kapitaal crematieverzekering verzekert u een bepaald bedrag dat wordt uitgekeerd aan uw nabestaanden. Van deze geldsom kunnen de verschillende onderdelen van de uitvaart betaald worden. Het voordeel van deze crematieverzekering is dat de nabestaanden zelf kunnen bepalen welke diensten en producten er worden afgenomen, er is een grote mate van keuzevrijheid. Het nadeel is dat zij vaak zelf verantwoordelijk zijn voor het betalen van de rekeningen. Bovendien kan er te weinig geld aanwezig zijn om de uitvaart volledig te bekostigen.

Combinatiepolis

De combinatiepolis is een combinatie van bovenstaande soorten crematieverzekeringen. Er is een vast pakket van diensten en producten waar uit gekozen kan worden. Daarnaast is er een geldsom beschikbaar waarmee zaken die buiten het pakket vallen betaald kunnen worden.

Leeftijd Stap 5: De hogte van het verzekerde bedrag

Bij het in kaart brengen van uw uitvaartwensen heeft u een beeld gekregen van het bedrag dat nodig is om uw uitvaart volledig te bekostigen. Let er bij het vergelijken op dat u een crematieverzekering kiest met een dienstenpakket (naturapolis) of geldsom (kapitaalpolis) die met uw wensen overeenkomt. Een uitvaartverzekeraar die de waarde jaarlijks indexeert biedt daarnaast de zekerheid dat uw verzekering bij overlijden in de verre toekomst nog steeds toereikend is om uw uitvaart te bekostigen.

Leeftijd Stap 6: De voorwaarden

U sluit een crematieverzekering waarschijnlijk slechts één keer in uw leven af, maar uw uitvaartwensen kunnen in de loop der tijd veranderen. Neemt u daarom ook even de tijd om de voorwaarden wat betreft wijzigingen door te nemen. Het is goed om te weten of u bijvoorbeeld het verzekerde bedrag kunt wijzigen. Daarnaast dient u zich te informeren over het opzeggingsbeleid: kunt u de verzekering tussentijds opzeggen en hoe dient u dit te doen? Bovendien is het belangrijk om na te gaan hoe de verzekeraar omgaat met premiewijzigingen, soms is het mogelijk om een verzekering vanwege de premiewijziging op te zeggen. Andere verzekeraars leggen in de voorwaarden vast dat zij de prijs zonder consequenties mogen wijzigen.

Crematieverzekering afsluiten

Op UitvaartverzekeringExpert kunt u eenvoudig verschillende crematieverzekeringen met elkaar vergelijken. U vult eerst de uitvaartcalculator in waarna de crematieverzekeringen die het best bij uw situatie passen worden bepaald. Daarna is het alleen nog een kwestie van vergelijken en afsluiten. Binnen 3 minuten sluit u via de UitvaartverzekeringExpert een nieuwe crematieverzekering af.