Marktleider in digital experience WUA heeft in juli 2018 een onderzoek uitgevoerd over de manier waarop consumenten zich oriënteren als ze een uitvaartverzekering zoeken. Uit dit onderzoek kwam naar voren dat uitvaartverzekeraar DELA de koploper is.

WUA voerde het onderzoek uit onder 200 consumenten. Dit onderzoek geeft een goed beeld van de manier waarop consumenten zich oriënteren, voor welke verzekeraar ze uiteindelijk kiezen en waarom ze dit doen. DELA behaalde in dit onderzoek een score van 83 punten en staat hiermee op de eerste plaats. Monuta behaalde een score van 82 punten en staat op de tweede plek. Op de derde plaats staat Yarden. Deze uitvaartverzekeraar behaalde 81 punten.

DELA, Monuta en Yarden zijn de marktleiders

Het is niet de eerste keer dat WUA dit onderzoek uitvoert. Dit doet de online onderzoeker al een aantal jaar. Al meerdere jaren op rij ziet de onderzoeker dat de uitvaartverzekeringsmarkt vooral wordt gedomineerd door drie grote marktleiders. Dit zijn DELA, Monuta en Yarden. Tussen deze drie grote uitvaartverzekeraars en de kleinere verzekeraars is er sprake van een groot gat.

Ardanta scoort goed op conversie

Een van de opvallendste zaken dat uit het onderzoek naar voren kwam, is dat de website van de kleinere verzekeraar Ardanta bijna de hoogste conversie behaalde. Op dit punt scoorde Ardanta bijna beter dan de grotere verzekeraars. De kleinere uitvaartverzekeraar nam de leiding, naast Monuta.

Consumenten hebben vertrouwen in uitvaartverzekeraar Monuta

Uit het WUA-onderzoek kwam ook naar voren dat consumenten vertrouwen hebben in Monuta. De verzekeraar scoorde veel punten op het thema Merk. De ondervraagden gaven aan dat ze vertrouwen hebben in de uitvaartverzekeraar en een goede service van de verzekeraar verwachten. Bovendien gaven de respondenten aan dat Monuta goed bereikbaar is. De verzekeraar biedt haar klanten goede contactmogelijkheden.

Kapitaalverzekering wordt het meest afgesloten

Meer dan de helft van de consumenten, zo’n 60 procent, kiest voor een kapitaal uitvaartverzekering. Bij dit type verzekering keert de uitvaartverzekeraar een geldbedrag uit dat de nabestaanden zelf aan de uitvaart kunnen besteden. Ze mogen dus zelf bepalen welke uitvaartondernemer de uitvaart voor hun overleden dierbare verzorgt. De overige 40 procent sluit een natura uitvaartverzekering af. Dit type verzekering wordt ook wel een dienstenverzekering genoemd. Hierbij vergoedt en verzorgt de uitvaartverzekeraar de uitvaart.

Bron: wuaglobal