Heeft u er weleens over nagedacht wat er gebeurt met uw social media-accounts nadat u overleden bent? Nee? Dan behoort u tot een meerderheid van de Nederlandse bevolking. Volgens een onderzoek dat uitvaartverzekeraar Nuvema liet doen denkt 59% van de Nederlanders nooit na over wat er moet gebeuren met zijn social media-accounts na zijn overlijden. Maar liefst 83% heeft helemaal niets geregeld op dit gebied.

Vervelend voor nabestaanden

Als u niets regelt kan dat tot pijnlijke momenten leiden voor uw nabestaanden. Bijvoorbeeld als zij via Facebook een melding krijgen dat u jarig bent of uitgenodigd worden u te volgen op Twitter of LinkedIn. Deze momenten kunt u voorkomen met een social media testament. Nuvema biedt u de mogelijk zo’n testament online in te vullen. Als u het vervolgens bewaart bij uw financiële administratie weten uw nabestaanden wat uw wensen zijn op dit gebied.

Drie mogelijkheden

Er zijn globaal vier mogelijkheden om met uw social media-accounts om te gaan na uw overlijden:

  • U laat ze ongemoeid. Uw accounts blijven dan gewoon bestaan en nabestaanden kunnen zo herinneringen ophalen. Maar ook de hierboven genoemde confronterende situaties kunnen zich voordoen.
  • U laat de accounts inrichten als herinneringsplek. Vrienden en bekenden kunnen dan delen wat ze met u meegemaakt hebben, steun betuigen aan familie of laten weten hoe verdrietig ze zijn.
  • U laat de accounts opheffen. Daarvoor moet dan een verzoek bij het betreffende bedrijf ingediend worden, inclusief overlijdensacte. De gehele inhoud van het account gaat dan verloren.
  • U laat de beslissing over aan uw nabestaanden.

Het online social media testament van Nuvema geeft stap voor stap aan hoe een en ander geregeld moet worden.

Uitvaartverzekeringen doen meer

Uit deze service van Nuvema blijkt dat aanbieders van uitvaartverzekeringen meer doen dan alleen verzekeren. Ze bieden vaak een uitgebreide service aan voor de nabestaanden, sommigen zijn zelfs naast verzekeraar ook uitvaartverzorger. U kunt de voorwaarden en service van bijna iedere uitvaartverzekering vergelijken op UitvaartverzekeringExpert.nl. Daar ziet u alle informatie, inclusief de premies, overzichtelijk bij elkaar. Zo vind u de uitvaartverzekering die het best bij u past.

(Bron: nuvema.nl)