Uitvaartverzekeraar- en verzorger Monuta heeft de jaarcijfers over 2017 naar buiten gebracht. De onderneming uit Apeldoorn kijkt terug op een solide jaar, waarbij de focus lag op de reorganisatie van de uitvaarttak.

Monuta heeft zich in 2017 ook veel gericht op de inrichting van het nieuwe bedrijfsonderdeel van de onderneming, Monuta Ontzorgt. Daarnaast was het bedrijf bezig met het vormgeven van de digitalisering van de dienstverlening en het financieel risicomanagement.

In 2017 heeft Monuta ruim 21.000 begrafenissen en crematies verzorgt voor zijn klanten. Verder beheerde de uitvaartverzekeraar voor meer dan 1,5 miljoen klanten een uitvaartverzekering, waarvan ruim 100.000 in Duitsland.

Flinke stijging van het nettoresultaat

Er was in 2017 een flinke stijging van het nettoresultaat. In 2016 behaalde de uitvaartverzekeraar- en verzorger nog een nettoresultaat van 7,8 miljoen euro en in 2017 was dit 32,6 miljoen euro. Deze stijging kwam vooral door de hogere beleggingsopbrengsten. Binnen de Nederlandse verzekeringsbranche groeide Monuta met vier procent en in Duitsland groeide het verzekerde kapitaal zelfs met 37 procent.

Uitvaartverzorgers lokaal laten werken

Verder heeft Monuta in 2017 veel stappen ondernomen wat betreft de reorganisatie van de uitvaarttak van de onderneming. Het bedrijf wil de uitvaartverzorgers lokaal laten werken, zodat ze een direct contact hebben met de klant. In plaatsen waar geen uitvaartverzorgers van Monuta werkzaam zijn, kiest het bedrijf er nu vaker voor om samen te werken met partnerbedrijven en franchisenemers. Daarnaast heeft Monuta een nieuw en sterker functieprofiel voor de functie van uitvaartverzorger uitgebracht. Dit heeft geleid tot een gelijktijdige uitstroom en instroom van uitvaartverzorgers.

Bron: Uitvaartmedia.com