De voorwaarden van de uitvaartverzekering van Monuta zijn veranderd. De uitvaartverzekeraar- en verzorger heeft ze aangepast. De aanpassing heeft betrekking op de gratis dekking voor kinderen.

Ouders kunnen hun kinderen onder de 18 jaar gratis meeverzekeren op een polis van een van de ouders. Sinds 2012 geldt daar een wachttijd van drie maanden voor. Om de verzekerde ouders tegemoet te komen, heeft Monuta de polisvoorwaarden aangepast.

Wanneer een kind in de wachttijd overlijdt door een ongeval, dan dekt de uitvaartverzekering de uitvaartkosten. De uitvaart wordt dan vergoed tot de maximale hoogte van de uitvaartverzekering van een van de ouders.

Verhoging verzekerde bedrag geldt ook voor het kind

Als de ouders het verzekerde bedrag verhogen, geldt deze verhoging ook voor het meeverzekerde kind. Echter deze verhoging gaat bij het kind dan pas in na drie maanden, tenzij een kind overlijdt door de gevolgen van een ongeval.

Nóg klantvriendelijker

Dankzij deze aanpassing maakt Monuta de uitvaartverzekering nóg klantvriendelijker en wordt frauduleus handelen nog steeds tegen gehouden. Monuta stelt verder geen medische vragen als een ouder een kind aanmeldt op de verzekeringspolis.

Ongeboren kind is automatisch meeverzekerd

Verwacht u een kindje en heeft u een uitvaartverzekering bij Monuta? Dan is uw ongeboren kindje automatisch op uw verzekeringspolis meeverzekerd. Dit is zo vanaf de twintigste week van de zwangerschap tot een maand na de geboorte van uw kind. In de meeste gevallen is uw kindje dan verzekerd voor hetzelfde bedrag of pakket waar u zelf voor bent verzekerd.

Individuele uitvaartverzekering afsluiten

Naast het meeverzekeren van uw kind op de uitvaartpolis, is het ook mogelijk om de wachttijd van drie maanden te ontlopen. Dit kunt u doen door een individuele uitvaartverzekering voor uw kind af te sluiten. Aangezien het overlijdensrisico bij een kind zeer laag is, kunt u de uitvaartverzekering afsluiten tegen een zeer voordelige premie die laag blijft. Ook na het achttiende jaar heeft uw kind een uitvaartverzekering met een zeer voordelige premie. Dit geldt niet alleen voor de uitvaartverzekering bij Monuta, maar ook voor verzekeringen bij andere uitvaartverzekeraars.

Duidelijk overzicht van alle dekkingen en voorwaarden

Bij Monuta kunt u uw kind gratis meeverzekeren op uw polis. Dit kan echter niet bij alle verzekeraars. Bovendien verschilt de dekking per verzekeraar. Op UitvaartverzekeringExpert treft u een duidelijk overzicht van de dekkingen en voorwaarden bij diverse verzekeraars.