Er liggen vijf miljoen mensen begraven en dagelijks komen er momenteel 200 bij. Nu is er ruimtegebrek ontstaan op de grootste begraafplaats ter wereld en schieten de prijzen voor een graf omhoog.

Oorlog en terreur zorgen voor meer doden

Die grootste begraafplaats ter wereld ligt in Irak. Het is de begraafplaats van Wadi al-Salaam (Vallei van de Vrede), vlakbij de heilige stad Najaf. In Najaf staat het grafmonument van de imam Ali, de schoonzoon van profeet Mohammed en de eerste kalief. Voor Sjiitische moslims is deze imam heel belangrijk en daarom willen Sjiieten dicht bij zijn graf begraven worden, in Wadi al-Salaam dus.

Ruimtegebrek door oorlog en terreur

Dat er nu ruimtegebrek is ontstaan is even triest als verklaarbaar. Er vallen veel doden in de strijd tegen IS en bij terreuraanslagen in Irak. Ten opzichte van 2014 is daarom het aantal begrafenissen per dag op de begraafplaats van Wadi al-Salaam verdubbeld. En de prijzen verdubbelden mee. Een gemiddeld graf kost er momenteel 4000 euro.

Zelf uw begraafplaats kiezen bij uw uitvaartverzekering

Zoals Sjiieten een voorkeur hebben om begraven te worden op de begraafplaats in Wadi al-Salaam, kunt u ook uw voorkeur laten vastleggen voor een begraafplaats. Dat kan onder andere bij het afsluiten van een uitvaartverzekering. Bij veel verzekeraars kunt u uw wensen voor uw uitvaart op papier laten zetten, zodat nabestaanden weten wat uw wensen zijn en zij zich daar geen zorgen hoeven te maken. Op UitvaartverzekeringExpert.nl kunt u op een eenvoudige en overzichtelijke manier uitvaartverzekeringen vergelijken om zo te komen tot de voor u meest geschikte verzekering. Ook ziet u dan bij welke maatschappijen u al uw keuze voor een begraafplaats kunt vastleggen. Bovendien verzekert u zich via deze vergelijkingssite van de meest voordelige polis die past bij uw wensen.

Bron: Nos.nl