In oktober van dit jaar maakte de uitvaartorganisatie DELA bekend interesse te hebben in branchegenoot Yarden. Nu heeft DELA officieel toestemming gevraagd aan de Autoriteit Consument & Markt (ACM) voor de overname van de uitvaartorganisatie. DELA verwacht Yarden begin volgend jaar in te kunnen lijven.

Overname van 1,4 miljoen polissen

DELA is met 170 vestigingen en 2000 medewerkers één van de grootste uitvaartorganisaties van Nederland. Jaarlijks verzorgt de uitvaartorganisatie ruim 40.000 uitvaarten. Bovendien beschikt DELA over een grote financiële buffer waardoor de overname van Yarden met gemak gerealiseerd kan worden. Naast de 1,4 polissen neemt DELA ook de uitvaartcentra, de crematoria en de begraafplaatsen van Yarden over. Het is nog niet duidelijk welke consequenties de overname heeft voor de 900 medewerkers van Yarden.

Overname Yarden in 2020

Als de overname door de Autoriteit Consument en Markt wordt goedgekeurd, wordt de overname in het voorjaar van 2020 een feit. Het is dan niet meer mogelijk om een nieuwe uitvaartverzekering bij Yarden af te sluiten. De bestaande polissen worden onder de huidige polisvoorwaarden ondergebracht bij DELA. DELA trekt twee jaar uit om de twee uitvaartorganisaties op alle vlakken samen te voegen. Voor de huidige verzekeringsnemers van DELA verandert er door deze overname niets.

Bron: Dela.nl