Beste uitvaartverzekering

Beste uitvaartverzekering

Beste uitvaartverzekering

U bent op zoek naar de beste uitvaartverzekering, want u wilt uw nabestaanden graag volledig beschermen tegen de kosten van uw uitvaart. Het is echter lastig te bepalen wat voor u de beste uitvaartverzekering is. Welke verzekering voor u de beste is, is namelijk afhankelijk van uw unieke situatie. Daarnaast is het van belang uw uitvaartwensen te kennen. Geen enkele uitvaart is immers gelijk, het zijn de persoonlijke uitvaartwensen die invulling geven aan uw uitvaart. Kent u uw uitvaartwensen en heeft u met de uitvaartcalculator berekend wat de kosten van uw uitvaart zijn? Dan kunt u eenvoudig bepalen wat voor u de beste uitvaartverzekering is.

Wat is de beste uitvaartverzekering?

Er is in het algemeen wel iets te zeggen over de beste uitvaartverzekering. Zo doet de Consumentenbond jaarlijks een onderzoek naar de prijs-kwaliteitverhouding van verschillende uitvaartverzekeringen. De beste uitvaartverzekering van 2019 is daarbij bepaald op grond van de premie, het rendement en de voorwaarden. Er is een beste kapitaal uitvaartverzekering en een beste natura uitvaartverzekering gekozen. Of dit de beste uitvaartverzekering voor u is, is afhankelijk van uw persoonlijke situatie. U kunt de testresultaten van dit onderzoek echter wel meenemen als leidraad bij het vinden van uw beste uitvaartverzekering.

De top 3 beste uitvaartverzekeringen van oktober 2019

1
DELA Uitvaartverzekering9,6DELA Uitvaartverzekering2.596 beoordelingen
Maandbedrag
8,20
Verzekerd bedrag
€ 8.000,-
Praktische hulp voor uw nabestaanden
Verzekering altijd aan te passen
2
Monuta Uitvaartverzekering8,7Monuta Uitvaartverzekering5.376 beoordelingen
Maandbedrag
9,77
Verzekerd bedrag
€ 8.000,-
Kinderen tot 18 jaar gratis meeverzekerd
Hoogste score op klantbeleving
3
Yarden Uitvaartverzekering8,0Yarden Uitvaartverzekering416 beoordelingen
Maandbedrag
9,32
Verzekerd bedrag
€ 8.000,-
Kinderen tot 21 jaar gratis mee te verzekeren
10% extra budget bij Yarden uitvaartzorg

Top 3 is op basis van meest gekozen uitvaartverzekeringen op UitvaartverzekeringExpert.nl (geen advies).
Premies zijn gebaseerd op een persoon van 30 jaar. Update: vrijdag 18 oktober 2019

De top 3 beste uitvaartverzekeringen van oktober 2019

1
DELA Uitvaartverzekering9,6DELA Uitvaartverzekering2.596 beoordelingen
Maandbedrag
8,20
Verzekerd bedrag
€ 8.000,-
Praktische hulp voor uw nabestaanden
Verzekering altijd aan te passen
2
Monuta Uitvaartverzekering8,7Monuta Uitvaartverzekering5.376 beoordelingen
Maandbedrag
9,77
Verzekerd bedrag
€ 8.000,-
Kinderen tot 18 jaar gratis meeverzekerd
Hoogste score op klantbeleving
3
Yarden Uitvaartverzekering8,0Yarden Uitvaartverzekering416 beoordelingen
Maandbedrag
9,32
Verzekerd bedrag
€ 8.000,-
Kinderen tot 21 jaar gratis mee te verzekeren
10% extra budget bij Yarden uitvaartzorg

De top 3 is op basis van meest gekozen (geen advies).
Premies zijn gebaseerd op een persoon van 35 jaar.
Update: vrijdag 18 oktober 2019

Beste kapitaal uitvaartverzekering 2019

De beste kapitaal uitvaartverzekering van 2019 is volgens de Consumentenbond de verzekering van Yarden. Deze kapitaalverzekering keert bij overlijden een geldsom uit aan de nabestaanden. Wanneer u kiest voor een looptijd van 10 jaar, betaalt u aanzienlijk minder aan premie in vergelijking met de andere uitvaartverzekeringen. Bovendien ontvangt u 10% korting op de kosten van de uitvaart wanneer u kiest voor een uitvaartverzorger die in dienst is bij Yarden. De kapitaal uitvaartverzekering scoort met name goed op premie, rendement en klantbeleving.

Beste natura uitvaartverzekering 2019

De beste natura uitvaartverzekering wordt net als voorgaande jaren aangeboden door DELA. Wanneer u kiest voor een looptijd van 10 jaar en een uitvaartverzorger van DELA, biedt deze verzekering het hoogste rendement. De premie van deze naturaverzekering is zeer scherp. Ook op klantbeleving scoort de uitvaartverzekering hoog. In de test van de Consumentenbond scoort DELA dan ook het maximale aantal van 5 sterren.

Beste uitvaartverzekering uitzoeken

Welke uitvaartverzekering voor u de beste is, is afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Het is allereerst belangrijk om uw uitvaartwensen te bepalen. Vervolgens kunt u met de uitvaartcalculator berekenen welke kosten er aan uw uitvaartwensen verbonden zijn. Zo weet u welk verzekeringsbedrag u moet kiezen om uw uitvaart volledig te financieren. Wanneer u weet wat uw uitvaart kost en welke aspecten van een uitvaartverzekering voor u belangrijk zijn, kunt u de verschillende uitvaartverzekeringen met elkaar vergelijken.

Stappenplan:

  • Breng uw uitvaartwensen in kaart
  • Bereken de kosten van uw uitvaart
  • Vergelijk verschillende uitvaartverzekeringen op premie, looptijd en aanvullende voorwaarden


Welke uitvaartverzekeringen zijn er?

Er zijn verschillende verzekeringsvormen waar u uit kunt kiezen bij het afsluiten van een uitvaartverzekering. Welke verzekeringsvorm u kiest is afhankelijk van uw persoonlijke voorkeuren. De verzekeringsvormen verschillen in de manier waarop uw uitvaart wordt gefinancierd: in geld of in producten en diensten. Elke verzekeringsvorm kent voor- en nadelen voor uw nabestaanden. Het is daarom verstandig om de situatie van uw nabestaanden voor ogen te houden bij het kiezen van een verzekeringsvorm.

Naturaverzekering   Naturaverzekering

De naturaverzekering vergoedt uw uitvaart vanuit een pakket aan diensten en producten waar u de waarde van bepaalt. Een passende naturaverzekering biedt een pakket aan dat aansluit bij uw uitvaartwensen. Het voordeel van deze verzekering is dat de uitvaartverzorger de nabestaanden veel administratieve taken uit handen neemt en de financiën rechtstreeks afhandelt met de uitvaartverzekeraar. Een nadeel is dat de nabestaanden zich door het pakket beperkt kunnen voelen in hun keuzevrijheid. Bovendien moeten keuzes buiten het pakket alsnog worden bekostigd door de nabestaanden.

VoordelenNadelen
Administratieve zorg wordt uit handen genomenBeperkte keuzevrijheid
Uitvaart wordt binnen pakket volledig vergoedKeuzes buiten pakket voor eigen rekening

Kapitaalverzekering   Kapitaalverzekering

Een kapitaalverzekering stelt geen pakket beschikbaar, maar een geldsom. Met deze geldsom kunnen alleen de kosten van de uitvaart worden voldaan. Deze verzekeringsvorm brengt een grote mate van keuzevrijheid met zich mee. De keerzijde is dat uw nabestaanden volledige verantwoordelijkheid dragen voor de financiële afhandeling van uw uitvaart. Het risico van een kapitaalverzekering is dat de nabestaanden keuzes maken die niet volledig vergoed worden door de verzekering. Het verzekerde bedrag kan zo onvoldoende blijken om de uitvaart volledig te bekostigen. De nabestaanden zullen dan zelf de extra kosten moeten financieren.

VoordelenNadelen
Volledige keuzevrijheidNabestaanden verantwoordelijk voor financiële afhandeling
Vrije keuze uitvaartverzorgerVerzekeringsbedrag kan ontoereikend blijken voor volledige uitvaart

naturaverzekering kapitaalverzekering  Combinatie

Naast bovenstaande verzekeringsvormen bestaan er mengvormen die de aspecten van een naturaverzekering en een kapitaalverzekering met elkaar combineren. Zo is het mogelijk om te kiezen voor een pakket aan diensten en producten plus een geldsom. Het extra potje met geld naast het pakket kan gebruikt worden voor keuzes buiten het pakket, of bijvoorbeeld voor de aankoop van een herdenkingsmonument. Een combinatieverzekering biedt de voordelen van een natura- en een kapitaalverzekering terwijl de nadelen van beide verzekeringen worden ondervangen.

Voordelen
Administratieve zorg wordt volledig uit handen genomen
Uitvaart wordt volledig vergoed
Ruime keuzevrijheid

Waarom kiezen voor een uitvaartverzekering?

Door te kiezen voor een uitvaartverzekering weet u zeker dat er na uw overlijden voldoende kapitaal is om uw uitvaart te financieren. Een uitvaartverzekering is de enige verzekering waarvan u zeker weet dat er ooit gebruik van zal worden gemaakt. Bovendien is een uitvaartverzekering een leven lang geldig en keert deze – mits er aan alle voorwaarden is voldaan – altijd uit bij overlijden. In tegenstelling tot andere verzekeringen of spaarmethodes, is het geldbedrag of het pakket direct beschikbaar voor uw nabestaanden. Zo hoeven zij zelf niets voor te schieten uit eigen middelen. Dat is een prettige gedachte voor u, maar ook voor uw nabestaanden.

Waar moet u rekening mee houden?

Er zijn verschillende zaken waar u rekening mee moet houden bij het kiezen van een uitvaartverzekering. Het belangrijkste is echter dat de verzekering aansluit bij uw wensen en de kosten die daaraan verbonden zijn. Op die manier komen uw nabestaanden niet voor nare financiële verrassingen te staan op het moment dat zij uw uitvaart organiseren. Natuurlijk wilt u ook niet te veel geld betalen voor iets waar u bij leven geen gebruik van maakt. Het is daarom goed om niet alleen op de maandpremie te letten, maar ook op de totale premie die u betaalt voor de uitvaartverzekering (maandpremie x looptijd). Tot slot is het belangrijk om kennis te nemen van de algemene en de aanvullende voorwaarden zodat de verzekering ook op dat punt aansluit op uw persoonlijke situatie.

Let voor het bepalen van uw beste uitvaartverzekering op:

  • Soort verzekering
  • Totale premie (maandpremie x looptijd)
  • Hoogte verzekeringsbedrag / waarde naturaverzekering
  • Algemene en aanvullende voorwaarden